NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Ce relaţie avea Dragnea cu SPP când nu se lupta cu statul paralel. Fostul său aghiotant a devenit secretar de stat

Deşi Liviu Dragnea susţine că n-a avut pază din partea SPP, trecutul îl contrazice. Liderul PSD nu doar că s-a bucurat de protecţie când era ministru, dar fostul său aghiotant chiar a renunţat la SPP pentru a deveni partener de afaceri cu familia Dragnea. Azi e secretar de stat în Guvernul Dăncilă şi face atletism alături de Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI.

„Nu am avut niciodată pază SPP“, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3. Liderul PSD tocmai explicase că anul trecut a fost ţinta unei tentative de asasinat. Dovada? Privirile insistente ale unor bărbaţi care au intrat în acelaşi restaurant cu liderul PSD. În contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor pare în pericol la tot pasul, „Adevărul“ vă prezintă relaţia lui Liviu Dragnea cu SPP de-a lungul timpului, căci au fost vremuri în care liderul PSD a preferat paza şi protecţia oferite de stat.

  

În 2012, Liviu Dragnea ajungea vicepremier în Guvernul Ponta şi ministru al Dezvoltării Regionale. Rangul îi oferea dreptul la maşină, şofer şi aghiotant, iar Dragnea n-a refuzat. Încă nu începuse lupta cu statul paralel. În rolul de aghiotant, SPP l-a distribuit atunci pe Adrian Mlădinoiu, care s-a instalat pe scaunul din dreapta al limuzinei ministeriale, lângă şofer. Treaba sa era să-i păzească spatele lui Dragnea şi să-i care servieta. Cu timpul, aceste formalităţi au fost depăşite: Dragnea a căpătat încredere în aghiotantul său, iar în 2015, când a demisionat din Guvern, ca urmare a condamnării din dosarul „Referendumul“, Adrian Mlădinoiu a demisionat şi el din SPP şi a rămas alături de Dragnea. Loialitatea fostului ofiţer SPP a fost răsplătită cu vârf şi îndesat. Imediat, Mlădinoiu a ajuns partener de afaceri cu Valentin Ştefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Cei doi sunt asociaţi în firmele Pantofi Lux Ştefan SRL şi Romcip, fostă Salcia SA Teleorman, afacerea cu porci pe care micul Dragnea o patronează în acte.

 

La scurt timp după ce Mlădinoiu a demisionat din SPP, Dragnea a ajuns preşedintele PSD, aşa că ascensiunea fostului aghiotant n-a mai putut fi oprită. Potrivit unor surse politice, la alegerile parlamentare din 2016, liderul PSD a vrut să-l facă pe fostul său aghiotant senator, însă a dat înapoi după ce vestea a transpirat în presă. Erau zilele în care Dragnea îi făcuse loc pe lista pentru parlamentare fostei sale secretare, Beatrice Tudor. N-a mai fost loc şi pentru Mlădinoiu în Parlament, dar s-a găsit un loc în Guvern. Imediat după învestirea Guvernului Grindeanu, Adrian Mlădinoiu a fost numit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Cinci luni mai târziu, Mlădinoiu avea să fie primul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea demis din Guvern în timpul conflictului dintre Dragnea şi Grindeanu, câştigat, până la urmă, de liderul PSD. Dar odată cu instalarea lui Mihai Tudose în Palatul Victoria s-a întors şi Adrian Mlădinoiu în Guvern, numai că, de această dată, Dragnea l-a trimis în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cea mai înaltă structură de conducere a companiei.
Articol integral pe www.adevarul.ro

Advertisements

Related posts

Legea finantarii partidelor: Prag de 3%, fara banere si afise stradale, dar cu amenzi si inchisoare

Redacția

Zarurile sunt aruncate: astăzi este ultima zi de înscrieri oficiale la BEJ în cursa electorală

Redacția

Ponta: Alegerile parlamentare ar putea fi in noiembrie sau decembrie

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site