RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce poți să pătești dacă lași aerul condiționat pornit când dormi. Puțini știu la ce pericole se expun

Deși aerul condiționat oferă un confort termic necesar în nopțile toride de vară, utilizarea sa pe timpul nopții poate avea consecințe negative asupra sănătății.

Vara a revenit, iar temperaturile ridicate sunt din ce în ce mai greu de suportat. Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă asupra pericolelor la care ne expunem dacă adormim cu aerul condiționat pornit pe timpul nopții.

Deși majoritatea românilor știu că nu este bine să adoarmă cu aerul condiționat pornit, nopțile caniculare îi împing să mențină acest aparat în funcțiune pe parcursul nopții. Experții trag un semnal de alarmă și subliniază că acest obicei poate avea efecte adverse serioase asupra sănătății, scrie csid.ro.

Efecte adverse ale utilizării aerului condiționat pe timpul nopții

Uite la ce te expui atunci când alegi să dormi cu aerul condiționat pornit:

  

Uscarea excesivă a nasului și gâtului

Aerul condiționat extrage umiditatea din aer, ceea ce poate duce la uscarea excesivă a căilor respiratorii. Această uscare poate agrava simptomele de alergie și poate provoca iritații.

Agravarea simptomelor de alergie

Aerul uscat și recircularea prafului și a alergenilor pot intensifica simptomele de alergie, cauzând disconfort și probleme respiratorii.

Dificultatea reglării temperaturii corpului

Temperaturile scăzute menținute pe parcursul nopții pot perturba capacitatea corpului de a-și regla temperatura, ceea ce poate duce la treziri frecvente și un somn neliniștit.

Probleme respiratorii

Expunerea prelungită la aerul rece poate agrava problemele respiratorii, precum astmul și bronșita. În cazuri extreme, utilizarea excesivă a aerului condiționat poate duce la dezvoltarea de noi probleme respiratorii.

Dureri de cap și oboseală cronică

Temperatura scăzută și curenții de aer pot provoca dureri de cap și oboseală cronică, afectând calitatea somnului și performanța zilnică.

Apariția pneumoniei

În cazuri severe, expunerea prelungită la aerul condiționat poate duce la dezvoltarea pneumoniei, mai ales în cazul persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.

Măsuri preventive

Pentru a evita aceste probleme de sănătate, este esențial ca întreg aparatul de aer condiționat să fie întreținut corespunzător. Curățarea regulată a filtrelor și menținerea unei temperaturi optime sunt cruciale. Specialiștii recomandă setarea aerului condiționat la 24 de grade Celsius și evitarea direcționării curenților de aer spre zonele unde se află bebelușii, copiii și vârstnicii.

sursa bzi.ro

Related posts

Argentina a introdus una dintre cele mai dure restricții din lume

Redacția

Victorie în instanţă pentru medicii din 10 centre de permanenţă din județ

Redacția

Bărbat mușcat de viperă, preluat de elicopterul SMURD. Starea i se înrăutățea repede

Redacția
Încarcă...