NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce date personale vei da când mergi la terasă, de acum înainte. Orban: „Îi vom ajuta pe patroni să înțeleagă”

Românii care ies la terase sunt nevoiți să își dea datele personale, de acum înainte, pentru ca ele să fie folosite într-o eventuală anchetă epidemiologică.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că nu e nevoie ca patronii teraselor să ceară inclusiv CNP-ul persoanelor care fac rezervări, ci doar numele, prenumele şi numărul de telefon.

”Raţiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulţi oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poţi să consulţi bazele de date ca să ştii care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat Ludovic Orban, la Digi 24.

Premierul a precizat că „nu este ceva nou” ca persoanelor care vor să facă o rezervare să li se ceară anumite date de identificare.

  

„Îi vom ajuta să înţeleagă (pe patronii de restaurante – n.red.). (…) Toate acest lucruri o să le clarificăm (datele care vor fi solicitate – n.red.) (…) E nevoie să poţi să identifici persoana, măcar după numărul de telefon, să ştii nume, prenume şi măcar un număr de telefon sau adresa”, a mai spus premierul.

Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricţiilor. Conform legii, reprezentanţii teraselor trebuie să ceară clienţilor date de identificare, iar unii angajaţi au cerut chiar şi CNP-ul celor ce au făcut rezervări.

observator

Advertisements

Related posts

Spitalul Sf. Spiridon din Iași are de astăzi un nou manager

Redacția

Ziua Crucii Roșii. Cum poți deveni voluntar

Redacția

Şefă de promoţie, printre elevii eliminaţi din Bacalaureat pentru fraudă: „Merg în instanţă. Îmi vreau diploma înapoi!“

Redacția
Încarcă...