RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cauţi un job? Târg de cariere, astăzi şi mâine, la Universitatea Tehnică

30 de companii importante din ţară vor participa la Târgul Internaţional de Cariere în Inginerie, organizat de Universitatea Tehnică „Gh. Asachi (TUIAŞI). Întâlnirea va avea loc astăzi şi mâine, în holul Facultăţii de Inginerie Chimică.

 

  

Pe durata celor două zile, organizatorii, alături de voluntari ai Centrului de consiliere, orientare în carieră şi incluziune socială al TUIAŞI, vor ghida studenţii către standurile companiilor expozante. Reprezentanţii firmelor le vor explica celor câteva sute de studenţi aşteptaţi să participe ce înseamnă o carieră într-o companie importantă, dar şi ce oportunităţi de internship şi angajare există la finalul studiilor. „Am fost surprinşi de deschiderea avută de companiile din întreaga ţara către ideea universităţii de a organiza acest târg. Pe lângă cele 30 de companii care vor avea standuri în zilele târgului, am purtat alte zeci de discuţii şi am primit angajamente că, pe viitor, prezenţa va fi mult mai mare, mai ales dacă ne gândim că este vorba abia de prima ediţie. Într-un final, sperăm ca studenţii să vină în număr cât mai mare şi să le fie de folos această experienţă, pentru că ei sunt destinatarii direcţi ai acestui eveniment“, a declarat prof.univ.dr.ing. Cezar Oprişan, prorector responsabil cu relaţia cu studenţii la TUIAŞI.

La târg vor fi prezente atât firme de renume internaţional ce au filiale în Iaşi, precum Delphi Diesel Systems, Continental Automotive, Conduent, Assystem sau SCC Services Romania SRL, dar şi companii importante la nivel naţional ce activează în Iaşi, cum ar fi E.ON Energie, Veolia Energy sau Antibiotice Iaşi. Pentru a veni în sprijinul studenţilor, organizatorii au dezvoltat şi o aplicaţie, prin intermediul căreia tinerii să poată să-şi realizeze pe www.joburi.tuiasi.ro un „CV la minut“, pe care să-l tipărească în momentul în care se prezintă la târg, la punctul de informare. Cei care nu şi-au completat CV-ul, vor putea să aibă acces la cele 15 calculatoare instalate pe holul facultăţii, fiind disponibile şi două cabine foto. În cea de-a doua zi de târg, studenţii vor putea participa la dezbaterea „Cele patru lumi ale viitorului şi noile competenţe din domeniul tehnic în 2030“.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

Related posts

Revine zăpada la Iaşi? Lapoviță sau ninsoare în mare parte din țară, până joi seară

Redacția

Ministrul Muncii a făcut anunțul. Când începe plata pensiilor către beneficiari

Redacția

Judetul Iasi a devenit unul de asistati. Peste 60 la suta din banii cheltuiti provin de la buget

Redacția
Încarcă...