RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Căsătorie de conveniență între Putin și Kim Jong-Un sau PERICOLUL unei „prietenii absolute”? Necunoscutele ecuației „Rusia – Coreea de Nord”

Vizita președintelui rus Vladimir Putin în Coreea de Nord, după 24 de ani, semnifică, în principal, întărirea continuă a legăturilor dintre cele două țări, dar rămâne de văzut dacă aceasta este o oportunitate pe termen scurt sau începutul unei adevărate alianțe de securitate între Moscova și Phenian.

În timp ce Vladimir Putin vizitează, începând de marți – 18 iunie 2024 – Phenianul, pentru o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, perspectivele unei relații militare între Coreea de Nord și Rusia sunt din ce în ce mai îngrijorătoare,

Vizita lui Putin ar putea duce, de asemenea, la un comerț mai profund, reciproc avantajos, cu arme și tehnologie. Putin și se întâlnesc, pentru a doua oară, în mai puțin de un an – cei doi lideri s-au întâlnit ultima dată în septembrie 2023, în Orientul Îndepărtat al Rusiei -, iar întâlnirea marchează prima vizită a lui Putin la Phenian din 2000, atunci când s-a întâlnit tatăl și predecesorul lui Jong Un, Kim Jong Il.

Întrebarea cheie este dacă Rusia va da acces Coreei de Nord la tehnologia sa militară sensibilă, în schimbul obuzelor și muniției oferite de Phenian pentru a ajuta eforturile de război ale Rusiei în Ucraina?

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

TURCIA a CEDAT! SUEDIA este în NATO. Parlamentul de la Ankara a votat pentru. Ungaria, ultimul hop, va da ulterior un vot de fițe

Redacția

Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia a distrus un tabu: „Regulile dispar, se bat CLANURILE din jurul lui Vladimir Putin”

Redacția

Greenpeace a drapat cu “petrol“ o casă a premierului britanic Sunak. Ce i se reproșează liderului de la Londra

Redacția
Încarcă...