RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Casa de Cultură îl comemorează pe academicianul Constantin Ciopraga

Personalitatea academicianului pășcănean Constantin Ciopraga, trecut la cele veșnice în data de 2 februarie 2009, a rămas parcă pentru totdeauna în memoria oamenilor de cultură din orașul nostru.

 

 Anul acesta, Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” va comemora 97 de ani de la nașterea academicianului.

  

 Evenimentul se va desfășura într-o formă „de suflet și pentru suflet”, constând într-o slujbă de pomenire la una din bisericile din oraș pe data de 12 mai, însă rămâne de stabilit la care dintre ele.   

 Constantin Ciopraga a fost un critic și istoric literar român, poet, memorialist, profesor universitar, scriitor și membru de onoare al Academiei Române.

 ,,Ne străduim să-i inaugurăm un bust și totodată să avem o sală a Casei de Cultură care să poarte numele academicianului. Spre sfârșitul vieții, dumnealui a făcut o confesiune care ne-a plăcut tuturor, aceea că, în fiecare dimineață și în fiecare seară, stă de vorbă cu Dumnezeu”, ne-a declarat  Mărioara Preutu, directoarea Casei de Cultură.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Elevii de la “Miron Costin” au câștigat Trofeul etapei județene a concursului „Ritmurile copilăriei”. Vezi ce premii au mai luat copii din Pașcani

Carmen Bălăceanu

Maica Domnului ne ocrotește și ne ajută, numai s-o rugăm!

Redacția

Orașul Iași – în finala competiției pentru titlul „Capitala Tineretului din România” 2018-2019

Redacția
Încarcă...