NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vești proaste pentru o parte dintre piețari: la 40 de agenți economici li se vor rezilia astăzi contractele de închiriere din cauza datoriilor la bugetul local

Agenții economice care își desfășoară activitatea pe platoul din Piața Vale și care au datorii la bugetul local mai vechi de 90 de zile vor primi zilele acestea prin Poștă înștiințări de la Primăria municipiului Pașcani de rezilierea a contractelor de închiriere. Anunțul a fost făcut ieri seară de viceprimarul Vasile Axinte prezent în emisiunea ”În Obiectiv” difuzată de Actualitatea TV.

Edilul a declarat că astăzi, 9 mai, va emite către 40 de agenți economici care activează în Piața din Vale adrese de înștințare privind rezilierea contractului de închiriere. Axinte a mai precizat că tot în această zi se va proceda și la acționarea datornicilor în judecată pentru recuperarea datoriilor ce însumează aproximativ 4 miliarde de lei vechi.

”Știți bine că am făcut publică lista societăților din piață care au datorii mai mari de 3 luni. Acestora le-am acordat un termen de 30 de zile pentru achitarea datoriilor. Pe data de 26 aprilie a fost realizat acest termen. Am constatat că 40 de agenți economici nu și-au plătit datoriile. Mâine (n.r. astăzi 9 mai 2013) centralizăm situația datoriilor la 30 aprilie și vom întocmi acele adrese de reziliere a contractelor acestor 40 de agenți economici. Totodată vom lua și măsura de recuperare a debitelor acționându-i și în judecată. Nu putem merge la infinit pe datorii. Unde mergem peste tot numai datorii. Este și o vină a noastră că nu s-au urmărit contractele de închiriere astfel încât să fie emise notificări și înștiințări de reziliere de contract și să nu se ajungă la astfel de debite, ” a explicat această măsură viceprimarul Vasile Axinte.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Primarul Romei, Ignazio Marino, a demisionat, pe fondul unui scandal privind cheltuieli ilegale

Redacția

Iaşul, sub COD GALBEN de ploi, ninsori şi vânt puternic

Redacția

Reduceri la peste 100 de trenuri InterRegio până în luna iunie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site