RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Care sunt facultăţile care oferă absolvenţilor de facultate perspectivele celor mai mari salarii

La finalul studiilor un tânar are nevoie de un salariu decent ca sa ia viaţa în piept, pe propriile picioare. Însă un studiu realizat de APT Group arată că unele diplome le pot aduce absolvenţilor un salariu mai mult decât decent.

 

În mod surprinzător, pe primul loc în top este o specializare mai puţin populară. Cea de geodezie. Un absolvent al acestei facultaţi poate câştiga 1.000 de euro pe lună, daca prinde un loc de inginer pentru prospecţiuni sau pentru cadastru. La facultatea de Geodezie, studenţii învaţă, printre altele, să facă măsurători topografice şi hărţi.

  

Tot 1.000 de euro pe lună în primul an la serviciu poate să câştige şi un absolvent de Electronică şi Telecomunicaţii. După studii poate ocupa un post de inginer telecom, care se ocupă cu întreţinerea reţelelor de comunicaţii.

Bine plătiţi sunt şi inginerii electrotehnişti şi energeticieni, funcţie ce poate fi ocupată după patru ani pe băncile Facultăţii de Inginerie Electrică. La finalul studiilor, absolventul se poate aştepta la un salariu de 800 de euro pe lună dacă reuşeşte să se angajeze la o companie energetică mare, fie ea şi una de stat.

Continuarea pe www.digi24.ro

Related posts

Perdele de Pașcani, brandul românesc, există! Tradiția de 40 de ani este continuată sănătos!

Marius Parteni

Cum vi se pare acest proiect? Evazioniștii scapă de dosar dacă plătesc prejudiciul

Redacția

Aproape 16.000 de angajaţi au ajuns până acum în şomaj tehnic

Redacția
Încarcă...