NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Cu cât contribuie România la teledonul internațional pentru găsirea unui vaccin anti-Covid. Anunțul a fost făcut de ministrul Tătaru

România va contribui cu 200.000 de euro la efortul global de descoperire și dezvoltare a unui vaccin, a unor teste şi tratamente împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, într-un mesaj transmis în limba engleză în cadrul unei videoconferinţe internaţionale pentru strângerea de fonduri, găzduite de Comisia Europeană, dar de la care Washingtonul a lipsit.

Inițiativa a fost lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de alte instituții din domeniu. Teledonul a fost deschis statelor, organizaţiilor, filantropilor, dar şi celebrităţilor din lumea întreagă. Madonna s-a numărat printre acestea și a avut o contribuție semnificativă.

În urma teledonului contra pandemiei, la care au participat aproximativ 40 de ţări, au fost strânse 7,4 miliarde de euro. Obiectivul era de 7,5 miliarde de euro, iar eforturile de strângere de fonduri vor continua. 

Mesajul transmis de ministrul sănătății, Nelu Tătaru:

„Această pandemie la nivel global este o provocare pentru omenire care aduce schimbări semnificative în stilul nostru de viață.

  

Bunăstarea cetățenilor noștri a fost afectată din punct de vedere economic, legăturile sociale au fost afectate și prioritățile noastre politice au fost adaptate.

Forța acestei pandemii ne-a învățat o lecție importantă. Coordonarea și solidaritatea dintre noi sunt esențiale. Nu există o altă opțiune în această criză pe termen mediu sau lung decât să lucrăm împreună și să susținem experții medicali cât de mult putem.

Avem o responsabilitate morală să facem toate eforturile pentru a asigura atât un vaccin, cât și un antidot la acest virus, pentru a împiedica noi decese. Cercetarea este cheia pentru a dezvolta tratamente adecvate și vaccinuri. Dar coordonarea este foarte importantă dacă dorim să obținem toate acestea și rezultate pe termen lung.

În acest sens, salutăm înființarea platformei pentru parteneriat și cooperare între diverse state și organizații care vor asigura expertiză medicală. Trebuie să ne asigurăm că accesul la un vaccin și la tratamente este disponibil pentru întreaga lume. Nicio țară și niciun cetățean nu trebuie să creadă sau să simtă că trece singur prin această criză.

România înțelege pe deplin importanța acestui principiu și sunt bucuros să anunț că ne alăturăm inițiativei. Contribuția noastră financiară este o sumă în valoare de 200.000 de euro. Rămânem uniți”.

Continuarea pe digi24.ro

Advertisements

Related posts

Cât TVA a restituit ANAF în luna martie

Redacția

Panică la Delphi: Salariații acuză angajatorul american că îi expune la infecția cu Coronavirus. Peste 2.500 de oameni sunt în pericol

Redacția

Pandemia de coronavirus a scumpit prețul la legume, fructe și alte produse alimentare

Redacția
Încarcă...