NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Candidații CSM vor fi evaluați din punct de vedere al integrității și conduitei morale

Comisia parlamentară comună pentru legile justiţiei a adoptat, joi, un amendament la proiectul legii CSM conform căruia candidaţii pentru ocuparea posturilor de inspector judiciar vor fi evaluaţi la concurs şi din punct de vedere al integrităţii şi conduitei morale.

csm 5 jpeg

Evaluarea integrității și conduitei morale pentru candidații CSM FOTO: Arhivă

Potrivit amendamentului adoptat, în cadrul probei interviului, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii evaluează aspecte referitoare la integritatea şi conduita morală şi profesională a candidatului, pe baza raportului întocmit de Inspecţia Judiciară cu privire la aceste aspecte şi a răspunsurilor la întrebările adresate de membrii secţiei, în baza acestui raport. Raportul va analiza: conduita candidatului în raporturile de serviciu şi în afara raporturilor de serviciu, calitatea lucrărilor întocmite de candidat, aspecte legate de respectarea regimului interdicţiilor şi incompatibilităţilor, orice alte aspecte relevante referitoare la conduita şi activitatea candidatului. La susţinerea probei interviului participă, cu rol consultativ, şi inspectorul-şef, care va putea adresa întrebări candidaţilor.

Advertisements
  

Amendamentul a fost susţinut în cadrul dezbaterilor de reprezentanţii CSM şi contestat de grupul USR, prin deputatul Stelian Ion, care a atras atenţia că ceea ce textul numeşte “conduită morală” este relativ, discutabil, nu există criterii clare în acest sens şi cei evaluaţi ar putea contesta aceasta în instanţă.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Traseul autostrăzii A7 spre Moldova a stârnit critici: Ce e „cocoașa” de lângă Focșani?

Redacția

Actriţa Scarlett Johansson a născut un băiat, primul ei copil cu scenaristul Colin Jost

Redacția

Novak: „UDMR a investit în sport”. Ce nu spune însă ministrul şi care ar putea fi urmările

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site