RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Camera de Conturi Iaşi are şefi noi. Cu ce averi îşi încep mandatul

Noii şefi ai Camerei de Conturi Iaşi au fost unşi oficial. Vasile Ruţă, fost director adjunct în cadrul instituţiei de audit, a primit de la Bucureşti undă verde pentru un interimat de şase luni în fotoliul de şef cu puteri depline. Decizia de investire a fost emisă ieri de preşedintele Curţii de Conturi a României (CCR), Nicolae Văcăroiu. Ordinul de la Bucureşti a fost prezentat auditorilor de la Iaşi de trimisul lui Văcăroiu, Mihail Hură, consilier de conturi în cadrul CCR.

 

  

Acesta a şi participat ieri la şedinţa semestrială de bilanţ a auditorilor ieşeni. În vârstă de 57 ani, Vasile Ruţă este un auditor cu ştate vechi în cadrul Camerei de Conturi Iaşi. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe economice din cadrul Universităţii “Cuza”, Ruţă este expert contabil şi lucrează în cadrul instituţiei de mai bine de douăzeci de ani. Anterior, acesta a lucrat ca economist la o unitate subordonată CFR. Şi soţia acestuia este tot economistă, doar că activează în cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi.

Contactat telefonic de jurnaliştii “Ziarului de Iaşi”, noul şef de la Camera de Conturi a confirmat primirea ordinului de la Bucureşti. O prezenţă extrem de discretă în spaţiul public ieşean, Vasile Ruţă ne-a transmis telefonic că nu doreşte să atragă atenţia asupra sa. Conform declaraţiei de avere postată pe site-ul CCR, Ruţă a obţinut anul trecut, în total, din veniturile salariale aferente funcţiei de director adjunct, suma de 78.405 lei. Acesta deţine două terenuri, unul agricol în judeţul Vaslui, respectiv un altul, de 0,2 ha în comuna Dumeşti din Iaşi. Ruţă conduce un autoturism Opel Astra, iar în bănci are două depozite însumând cu puţin suma de 100.000 lei. Împreună cu soţia, noul şef de la Camera de Conturi deţine două apartamente în Iaşi. În funcţia de director adjunct a fost numită interimar Simona-Ionela Atitienei. În vârstă de 35 ani, Atitienei este auditor public extern. Absolventă de Studii Economice la “Cuza”, aceasta a lucrat ca expert contabil în mediul privat până să devină auditor la instituţia de control.

 Atitienei este şi membră a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR). Împreună cu soţul, care este jurist de profesie, Atitienei deţine o casă în comuna Bârnova, cumpărată în anul 2010. De asemenea, noul adjunct interimar are în proprietate două autoturisme: un BMW 320 D, respectiv un Opel Vectra, ambele din anul 2001. Veniturile salariale obţinute de Simona Atitienei anul trecut, pentru activitatea de auditor extern, depăşesc cu puţin suma de 53.000 lei. Noul oficial de la Camera de Conturi are însă şi două credite, ambele contractate în urmă cu trei ani de la OTP Bank.

 În decursul celor şase luni de interimat se va organiza şi concurs pentru ocuparea funcţiei vacantate prin decesul fulgerător al fostului director Constantin Iaţco. La concursul de ocupare a postului se pot înscrie doar auditori interni din cadrul CCR, de la orice secţie judeţeană, doar că aceştia trebuie să aibă minimum şapte ani vechime în instituţie. La finele lunii iulie a acestui an, fostul şef al Camerei de Conturi a decedat chiar în ziua când împlinise 60 de ani, în urma unui atac de cord. Timp de mai bine de 14 ani, Constantin Iaţco a deţinut funcţia de director al acestei instituţii.

 Sursa: ziaruldeiasi.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Noi trasee de transport judetean

Redacția

Categoria de salariaţi care ar putea fi impozitată progresiv. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Redacția

Se anunță un an agricol fără precedent în ultimele decenii. Ce spun specialiștii de la Agronomie?

Redacția
Încarcă...