RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Camelia Gavrila: “Procentul de promovare in judetul Iasi este de 73.65%”

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, prof. dr. Camelia Gavrila, a prezentat datele oficiale cu privire la examenul de Bacalaureat, sesiunea de vara, inainte de solutionarea contestatiilor.

“Procentul de 73.65%, inainte de contestatii, la nivelul judetului, este mai bun cu sase procente fata de cel de anul trecut. O explicatie a acestei rate mai mari de promovare se explica, si spun asta cu tristete, si prin faptul ca am avut mai putini candidati din seria curenta care au sustinut concursul. Astfel, daca am avut aproximativ 6.000 de absolventi, prezenti au fost doar 4.785. Astfel, din cei 5.112 inscrisi, 1.252 au fost respinsi, 327 nu s-au prezentat, iar 9 au fost eliminati.

Pe transe de medii, sunt 310 candidati cu medii intre 5 si 5.99, intre 8 si 8.99 – 1.073, iar cu note intre 9 si 9.99 – 798. De asemenea, sunt si 14 elevi cu media 10. Pe de alta parte, pe discipline, la Limba romana, 91% dintre candidati au luat note peste 5, iar la Matematica 87.34 au obtinut nota de trecere. Sunt si trei unitati unde rata de promovare a fost zero, respectiv unitatile din Lespezi, unde au fost inscrisi trei candidati, Focuri – 2 candidati si Tatarusi, cu un candidat.

  

De asemenea, Colegiul National are un grad de promovare de 100%, fiind si singurul cu promovabilitate maxima din intreg judetul. Alaturi de acesta, la celelalte unitati de elita, avem urmatoarea situatie: La Colegiul Racovita, candidati de la zi si de la seral, sunt 25 de elevi care au picat examenul, la Negruzzi sunt 4 respinsi, la Garabet Ibraileanu 6, la Liceul de Informatica – 6, la Vasile Alecsandri – 2. Mai departe, performante deosebite in mediul rural s-au inregistrat in unitatile de la Belcesti, unde 75% dintre candidati au promovat, Raducaneni – 77%, Miroslava – 55% si Halaucesti – peste 50%.

sursa www.bzi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Comuna Tătăruși sărbătorește 150 de ani de la înființarea primei școli

Teona Gherasim

Mihail Sadoveanu sărbătorit de elevii din Hălăuceşti la “Hanul Răzeşilor”

Ema Roman

Liceul ”Mihai Busuioc” Pașcani, oferta educațională 2020-2021 (VIDEO)

Redacția
Încarcă...