NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii

Breiching Niuz: Primarul Dumitru Pantazi a fost văzut astăzi în Primărie! Funcționarii cară cu roabele actele pentru a fi semnate de edilul șef!

Încă de la primele ore ale dimineții s-a răspândit un zvon prin birourile Primăriei: primarul Dumitru Pantazi ar putea ajunge astăzi la muncă. La început, funcționarii au fost neîncrezători și s-au arătat suspicioși cu privire la veridicitatea zvonului. Dar mai apoi, după ce au văzut că femeile de serviciu au început să facă curat în biroul primarului, zvonul a devenit o certitudine.

Și atunci a început nebunia: fiecare funcționar a început să răscolească fișetele și dulapurile pentru a scoate la iveală actele ce, de mai bine de un an de zile, așteptau semnătura primarului pentru a putea fi trimise contribuabililor. Unii dintre ei, speriați de volumul și greutatea hârtiilor, au dat o fugă la Saco, și au cumpărat roabe pentru a transporta mai ușor actele ce zăceau de luni de zile nesemnate de Dumitru Pantazi.

Practic, într-o oră, pe holurile ce duceau către biroul primarului, circulația devenise un adevărat sport extrem. Stive de acte și dosare păzite de funcționari publici, încolonați într-un șir ce părea infinit, transformau largile culoare într-un labirint întunecos.

  

Însă, nu toată lumea a fost luată prin surprindere de sosirea primarului la muncă. Apropiații acestuia, care îi știau tabieturile, estimaseră că marea zi va fi în luna noiembrie. Calculele fuseseră făcute de administratorul public Gică Zanet și viceprimărița Gabriela Nedelcu încă din luna mai și se bazau pe o prognoză meteo-politică comandată și plătită din bugetul local tocmai la un celebru institut din Amercia. Cum data nu putea fi una foarte precisă, savanții americani au dat trei condiții cumulative, care dacă erau îndeplinite, puteau produce marele eveniment: sosirea primarului la muncă.

În primul rând, trebuia să fie o zi ploioasă sau după o ploaie de trei zile. Asta pentru ca primarul Dumitru Pantazi să nu poată intra pe câmpurile agricole să asiste la lucrări. Cele trei zile ploioase ar fi trebuit să-l facă pe Pantazi să se plictisească de stat acasă și de uitat la televizor.

Un alt criteriu, după cel al vremii, a fost salariul. Acesta trebuia mărit, pentru că se știe că pentru 4.000 de lei Dumitru Pantazi nici măcar nu se dă jos din pat. Asta s-a rezolvat prin lege. Parlamentarii s-au reunit de urgență când au aflat problema pășcănenilor și i-au mărit salariul primarului: 7.000 de lei, cu condiția să vină măcar o dată pe an la muncă!

Cea de-a treia condiție era ca DNA și polițiștii să nu poată intra în Primărie. În acest sens, administratorul public, Gică Zanet, a montat la ușile de acces în instituție yale activate prin amprentă. Astfel că, procurorii și polițiștii care au încercat astăzi să intre în Primărie, auzind că Dumitru Pantazi a venit la muncă, și că, drept urmare, banii Pașcaniului sunt în pericol, au rămas pe afară din cauza faptului că amprentele lor nu erau în baza de date a dispozitivului de acces.

La ora 11.47 fix, primarul Dumitru Pantazi și-a făcut apariția la muncă. Era îmbrăcat cu un halat, iar în picioare avea papuci de casă. Cu ochii cârpiți de somn a dat bună dimineață funcționarilor care îl așteptau lângă munții de documente nesemnate.

După ce și-a băut cafeaua, pe la ora 13.00 a anunțat sec că azi va semna doar o hârtie și s-a răstit la funcționari să i-o aducă cât mai repede, că la ora 14.00 trebuie să facă amiaza.

Timp de jumătate de oră, pe holurile Primăriei a fost o bătaie generală între funcționarii publici. Fiecare dintre ei clama că hârtia lui e cea mai importantă și deci ea trebuia să fie semnată. La 13.30 când erau deja obosiți de atâta luptă, unuia dintre ei i-a venit o idee strălucită. Cu toții au căzut de acord și au făcut singura hârtie care se putea face în condițiile date.

Au luat hârtia proaspăt scoasă afară de o imprimantă și au desemnat un reprezentat să intre la primarul Dumitru Pantazi pentru a o semna. Edilul a înșfăcat-o, a pus-o pe genunchi, și fără să se uite, a semnat-o.

Cu toții au răsuflat ușurați: primarul Dumitru Pantazi își semnase, fără să-și de seama,  demisia. De acum lucrurile vor intra din nou în normal, au spus funcționarii publici, și au mers, rând pe rând, în biroul primarul pentru a-l felicita pentru efortul depus în această istovitoare zi de muncă. 

 

 

Advertisements

Related posts

Domnule Sorin Olariu,

Marius Parteni

Dezbaterea organizată de Actualitatea TV l-a interesat pe candidatul PSD

Marius Parteni

Muzica și efectele sale….. Conspirația lui Sol!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site