RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

BREAKING Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul de la Moscova / Cum a devenit Rusia noul inamic al ISIS

Gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi, informează Reuters, citată de Agerpres.

Combatanţi ai SI „au atacat o mare adunare (…) în împrejurimile capitalei ruse Moscova”, a transmis gruparea teroristă pe unul dintre conturile sale de pe Telegram, potrivit France Presse.

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi şi peste 100 răniţi în momentul în care bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au deschis vineri focul asupra mulţimii la un concert desfăşurat la sala Crocus City Hall de lângă Moscova, a anunţat serviciul federal de securitate al Rusiei, FSB.

Context

  

Statul Islamic este o organizație fundamentalist-islamist-teroristă sunită, care i-a considerat întotdeauna pe șiiți apostați ai Islamului.

După ce Statele Unite s-au retras complet din Afganistan, ramura locală a grupării teroriste ISIS și-a îndreptat privirile către un nou inamic: Rusia, arată o analiză Foreign Policy publicată anul trecut.

Rusia este un inamic pentru jihadiștii sunniți și s-a aflat în vizorul IS-K din mai multe motive.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Procurorii ucraineni au deschis o anchetă după moartea unor militari la antrenamente

Redacția

EXCLUSIV Bacău, judeţul poluatorilor unde Garda de Mediu „află” de la jurnalişti despre munţii de deşeuri care otrăvesc natura şi înghit casele oamenilor: Târgu-Ocna, Hemeiuş, Comăneşti/ Greenpeace România: „Aşa arată când prostia şi corupţia fac casă bună”

Redacția

Iohannis, întrevedere cu Macron miercuri, la baza Mihail Kogălniceanu. Ce subiecte sunt pe agenda discuţiilor

Redacția
Încarcă...