RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bornele Guvernului Ciolacu la jumătatea mandatului

Guvernul Ciolacu a reușit să adopte o parte dintre reformele asumate până la jumătatea mandatului, dar și să evite marile dispute între cele două partide, însă are în continuare o listă lungă de reforme de îndeplinit.

Și Guvernul Ciolacu s-a ferit să vină cu alegeri parțiale FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Și Guvernul Ciolacu s-a ferit să vină cu alegeri parțiale FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Venit într-un context dificil, adică exact după greva profesorilor, Marcel Ciolacu a reușit să calmeze situația atât la nivelul Coaliției, în condițiile în care UDMR a fost scoasă pe jumătate de la guvernare (adică a rămas fără miniștri și o parte din secretarii de stat), dar și la nivel social, stăvilind protestele în cascadă ale celor care încă așteaptă noua lege a salarizării.

  

Dintre reformele pe care noul Executiv a reușit să le treacă de Parlament, una a fost legea moderată a pensiilor speciale, unde, de fapt, nu a eliminat veniturile niciuneia dintre categoriile socio-profesionale din lege, doar le-a diminuat. De asemenea, Guvernul a trecut și reforma pensiilor publice, potrivit căreia o mărire substanțială ar trebui să fie în luna septembrie, după ce la 1 ianuarie a avut loc o creștere cu 13,8%. Tot în categoria legilor bifate a fost și cea legată de interzicerea vânzării de băuturi energizante către minori,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

AEP a trimis Guvernului proiectul de modificare a Legii privind finanțarea partidelor. Principalele prevederi

Redacția

Blocul suveranist al AUR, adunare pestriță de partide: de la antioccidentali la foști contestatari

Redacția

Raluca Turcan: „Ce se întâmplă acum este o criză politică şi o perioadă de instabilitate majoră, de care nu aveam nevoie”

Redacția
Încarcă...