NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Boli pe care oamenii le iau de la animalele de companie


Cele mai multe boli se pot lua de la animalele fără stăpân, însă şi de la cele de casă. De exemplu, cei muşcaţi de câini comunitari trebuie să meargă de urgenţă la medic, existând riscul transmiterii turbării.

  

Afecţiunile transmise de la animale la om se numesc zoonoze, acestea putând da complicaţii dacă nu sunt tratate. De la animale se pot contracta boli parazitare, bacteriene, micotice sau virale. Zoonozele pot fi transmise omului şi prin consumarea de produse animale contaminate.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii, sunt importante evitarea apropierii de animalele fără stăpân, tratarea animalului bolnav, deparazitarea periodică a acestuia şi mai ales respectarea regulilor de igienă. Iată care sunt cele mai frecvente boli pe care oamenii le iau de la animalele de companie!

Boli pe care oamenii le iau de la animalele de companie – toxoplasmoza, un pericol pentru femeile însărcinate Boală transmisă de pisici sau în urma consumului de carne infestată şi insuficient preparată termic, toxoplasmoza este foarte periculoasă pentru femeia însarcinată, deoarece produce avort spontan sau malformaţii grave la făt.

Boala poate trece neobservată, manifestându-se sub forma unei răceli banale. Parazitul care produce boala, Toxoplasma gondii, este prezent atât în materiile fecale, dar poate fi găsit şi în blana pisicii.

Sursa: Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Omul care a descoperit secretul nemuririi. Povestea contelui despre care se spunea că a trăit peste 300 de ani

Redacția

Vino în echipa REFLEX!

Redacția

Hora Unirii, la Iaşi. Demnitari de pe ambele maluri ale Prutului au sărbătorit împreună Mica Unire

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site