RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Biserica “Sfântul Gheorghe” din Fântânele a căpătat o altă înfățișare! Vezi care este stadiul lucrărilor

Intrată în reparații din anul 2013, Biserica “Sfântul Gheorghe” din Fântânele, a căpătat deja o altă înfățișare. Aceasta fost înălțată, turla are nu mai puțin de 27 de metri, iar înăuntru lăcașul de cult este mult mai spațios.

“Biserica “Sfântul Gheorghe” este un loc frumos, binecuvântat de Dumnezeu.  Parohia s-a înmulțit și a venit nevoia schimbării și a prelungirii acestei Biserici în sensul înălțării și consolidării sale. Ne-a ajutat Dumnezeu până acum, să putem să lungim Biserica cu 10 metri, să o supraînălțăm cu 2 metri, iar turla bisericii cu 27 de metri”, a declarat Părintele Dumitru Cristea.

Acoperișul Bisericii este din tablă de cupru, iar deasupra au fost puse cinci cruci aduse din Ucraina. Toate au fost făcute cu ajutorul și contribuția enoriașilor și a oamenilor de bine din Pașcani care și-au dorit să ofere sprijinul pentru lăcașul de cult.

  

În acest moment, pereții Bisericii au fost pregătiți pentru pictura în frescă, aceasta fiind o primă parte din întreg proiectul ce se vrea  a fi realizat.

Părintele Cristea își dorește să poată achiziționa pentru Biserică, un sistem de încălzire prin pardoseală, care deși este scump, are o eficiență crescută față de cel tradițional. Apoi, vor fi puse plăcile de granit, donație din partea unei familii de credincioși din Pașcani.

Precizăm că prima Biserică “Sfântul Gheorghe” din Fântânele a fost sfințită în anul 1955, de către Mitropolitul Sebastian Ruslan.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Îndemn la luptă, după o nouă zi fără apă: „De vină sunt și eu, și dumneata/ că stăm prea răbdători și prea cuminți/ față de cei care ne scot din minți!” Consilierii locali se întreabă: „Unde este rezerva de apă!?”

Răzvan Grecu

Ștrandul Municipal se deschide de la 1 Iunie!

Marius Parteni

Producţia industrială a judeţului Iaşi a scăzut cu 6,7 procente în primele două luni din 2017

Redacția
Încarcă...