NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Biotehnologie: UE interzice fuziunea dintre companiile americane Grail și Illumina

Bruxelles-ul a anunțat marți că va interzice fuziunea dintre companiile americane de biotehnologie Illumina și Grail, care au anunțat în august 2021 că au finalizat fuziunea lor fără aprobarea UE, chiar dacă tranzacția a fost aprobată recent de instanțele americane, scrie AFP.

Teste de sangeFoto: Kasto80, Dreamstime.com

Preluarea Grail de către Illumina ar “împiedica inovarea și ar reduce oferta pe piața emergentă a testelor de sânge pentru depistarea precoce a cancerului”, unde Grail concurează cu alte biotehnologii, a declarat Comisia Europeană într-un comunicat.

  

Grail se numără printre companiile care încearcă să dezvolte astfel de teste, care analizează probe de sânge sau alte fluide prin secvențierea ADN.

Advertisements

Illumina nu se află în competiție directă cu Grail, dar este în prezent singura companie care oferă soluții viabile de secvențiere a ADN-ului pentru acest tip de test.

Advertisements

“Illumina este în prezent singurul furnizor credibil de tehnologie pentru dezvoltarea și procesarea acestor teste. Prin această fuziune, Illumina ar avea un stimulent pentru a-i împiedica pe rivalii Grail să aibă acces la tehnologia sa sau pentru a-i dezavantaja” prin creșterea prețurilor pe care le percepe, a susținut comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Preşedintele României va participa la festivităţile cu ocazia zilei Marinei Române, în Portul Militar Constanţa

Redacția

Joe Biden anunță o nouă alianță strategică cu Australia și Marea Britanie / De ce s-au supărat francezii

Redacția

Franța- Sondaj prezidențiale 2022: Macron în frunte, Pécresse și Le Pen umăr la umăr

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site