RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bilanț IPJ Iași: A crescut evaziunea fiscală, infracţiunile privind spălarea banilor şi contrabanda. 5.092 de permise de conducere suspendate şi 1.459 certificate de înmatriculare retrase

În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi pe primele 10 luni ale anului 2014, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

Trendul infracţiunilor sesizate de cetăţeni înregistrează un aspect pozitiv, fiind descrescător. Astfel, scad infracţiunile contra patrimoniului cu 752 (- 7%) şi cu 24 % infracţiunile care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială. De asemenea, scad cu 22,8 procente infracţiunile de fals.În ceea ce priveşte infracţiunile săvârşite cu violenţă, scad cu 25 procente infracţiunile de omor şi cu 26 % infracţiunile de tentativă de omor . Nu s-a înregistrat nicio infracţiune de pruncucidere sau de tâlhărie urmată de moartea victimei.

 Privitor la infracţiunile de tâlhărie, acestea înregistrează o scădere cu 12 procente . Se înregistrează o scădere a tâlhăriilor prin smulgere de obiecte, precum şi a celor comise pe stradă sau în scara blocului. Acest lucru se datorează prezenţei constate a poliţiştilor de la ordine publică în zonele de competenţă, pentru menţinerea unui climat de siguranţă pentru toţi cetăţenii.

  

 Se constată o scădere cu 30% a infracţiunilor de act sexual cu un minor şi cu 2 procente a infracţiunilor de viol.

Advertisements

 S-a înregistrat o scădere a numărului de furturi cu 4%, a celor de înşelăciune cu 29 % şi a celor de tulburare de posesie cu 25 %.

 Scade numărul de furturi din locuinţă cu 10% şi a celor din  societăţi comerciale prin efracţie cu 21%, din auto cu  35%. Scad infracţiunile de furt de animale cu 10 %. Se constată deci o creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor din judeţul Iaşi.

  În primele 10  luni ale anului 2014,   faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut   nu s-au constatat  furturi din bancomate.

 Siguranţa în şcoli şi în proximitatea acestora, reprezintă o prioritate pentru poliţia ieşeană, astfel că în primele 10 luni ale anului 2014 s-a înregistrat o scădere cu 25 procente a infracţiunilor în unităţile de învăţământ şi cu 44% a infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

 Urmare a acţiunilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a crescut cu 89 % numărul de fapte constatate privind evaziunea fiscală, cu 588 % numărul infracţiunilor privind spălarea banilor şi cu 632 % numărul infracţiunilor de contrabandă .

 În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scăderea cu 50% a numărului de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora şi cu 11 procente a răniţilor grav .  De asemenea, se înregistrează o scădere a accidentelor rutiere grave cu 12%. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordare prioritate pietoni şi traversarea neregulamentară de către pietoni.

 În cadrul acţiunilor rutiere desfăşurate au fost aplicate 97.600 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării 5092 de permise de conducere, şi retrase 1459 certificate de înmatriculare.

  Au fost intensificate activităţile operative, înregistrându-se o creştere cu 244% a intervenţiilor rapide la evenimente, au fost organizate 3113 (+28%) acţiuni cu efective lărgite şi 23.061 (+27%) controale directe. Au fost descoperite, în urma acestor acţiuni preventive 3144 infracţiuni, 2602 dintre acestea în flagrant.

 Au fost puse în aplicare de către poliţişti 1973 mandate de aducere.

Advertisements

COMUNICAT IPJ IAȘI

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Panică într-un magazin din Complexul Kaufland Pașcani din cauza unui client ce a tușit

Marius Parteni

Tânăr bănuit de furt, identificat de polițiștii din Târgu Frumos

Redacția

Scandal într-un bar din Crivești. Un bărbat băut și cu chef de scandal, a fost bătut de un consătean

Oana Cordoneanu
Încarcă...