NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

BBC anunță un pachet masiv de disponibilizări și închideri de posturi pentru a face economii

Grupul BBC a anunţat joi că va suprima sute de posturi din serviciul său internaţional, concomitent cu un transfer masiv în online al programelor în limbi străine, care erau difuzate până în prezent de posturile sale de radio şi de televiziune, informează AFP și Agerpres.

Sediul BBC de la LondraFoto: Vuk Valcic-ZUMA / Splash / Profimedia Images

Aflat sub presiunea financiară a Guvernului conservator de la Londra şi confruntat cu exodul publicului spre platformele online, grupul audiovizual public britanic, care se pregăteşte să îşi celebreze centenarul, a anunţat în luna mai un plan drastic de transformare.

  

Obiectivul este acela de a realiza economii de 500 de milioane de lire sterline (559,2 milioane de euro), pentru a acoperi deficitul lăsat în conturile sale de îngheţarea redevenţei şi pentru a opera investiţii cu scopul de a-şi accelera tranziţia spre sectorul digital.

Advertisements

Prestigiosul BBC World Service, care se adresează unui număr de 365 de milioane de persoane din lumea întreagă în fiecare săptămână şi care reprezintă un instrument major al „soft power”-ului britanic, este deosebit de afectat de decizia anunţată joi.

Advertisements

Din cele 1.000 de posturi suprimate în cadrul grupului,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ambasadoarea Sloveniei i-a transmis primarului din Brașov că restricționarea traficului auto în centrul orașului este posibilă numai gradual și dacă administrația locală își asumă

Redacția

Listă: Idei de afaceri dezvoltate de startup-uri românești ca soluții la criza climatică

Redacția

Noul elev al lui Patrick Mouratoglou s-a calificat în finala ATP Stockholm

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site