RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bateriile care ar putea funcționa cu oxigen din corpul uman

De la stimulatoare cardiace la neurostimulatoare, dispozitivele medicale implantabile se bazează pe baterii pentru a menține ritmul cardiac și pentru a reduce durerea. Dar bateriile implantabile se descarcă în cele din urmă și necesită intervenții chirurgicale invazive pentru a fi înlocuite.

Pentru a aborda aceste provocări, cercetătorii din China au conceput bateriile implantabile care funcționează pe baza oxigenului din corp.

Studiul, publicat în jurnalul Chem, arată la șoareci că designul conceptului poate furniza energie stabilă și este compatibil cu sistemul biologic.

„Când te gândești la asta, oxigenul este sursa vieții noastre. Dacă putem profita de aprovizionarea continuă cu oxigen din corp, viața bateriei nu va fi limitată de materialele finite din bateriile convenționale”, spune autorul corespondent Xizheng Liu, care se specializează în materiale și dispozitive energetice la Universitatea de Tehnologie din Tianjin.

  

Cum se descurcă bateriile implantabile în corpurile șobolanilor?

Pentru a construi o baterie sigură și eficientă, cercetătorii au folosit electrozi dintr-un aliaj pe bază de sodiu și aur nanoporos, un material cu pori de mii de ori mai mici decât lățimea unui fir de păr.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Lituania va desfășura militari la granița cu Belarus pe fondul escaladării migrației afganilor

Redacția

E rusesc, dar nu se vede. Trucurile companiilor pentru a continua să cumpere petrol din Moscova și să câștige mulți bani

Redacția

Capacitatea Rusiei de a spiona în Europa a fost redusă la jumătate, afirmă șeful serviciilor britanice de informații

Redacția
Încarcă...