NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bătaie de joc! Irina Jitaru, garantul legii din Primărie, se dezice de problemele de fond funciar şi ale serviciului ce îl coordonează!

Un răspuns transmis redacției Newspascani.com, de către secretarul general al Primăriei Pașcani, prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituției, reflectă incompetența și de ce autoritățile locale bat pasul pe loc în retrocedarea titlurilor de proprietate. Irina Jitaru, cea care are în subordine serviciul Cadastru și Fond Funciar din cadrul instituției, se dezice de trecut și pare să nu aibă soluții de viitor.

După discuțiile generate de prezența prefectului Județului Iași la Pașcani, am adresat secretarului general o serie de întrebări. Surpriza a fost mare, odată cu răspunsul primit. Secretarul general al Primăriei se detașează de tot ceea ce înseamnă această situație.

“Menționez că la data când am preluat atribuțiile de secretar al Municipiului Pașcani și ulterior cele de secretar al comisiei locale de fond funciar nu mi s-a predat nici un registru sau evidență cu privire la activitatea comisiei”, se aratată în răspuns.

Totul în condițiile în care Jitaru a fost numită secretar interimar la finele anului 2015, iar în iulie 2019 a câștigat concursul pentru ocuparea acestei funcții. 

  

O declarație destul de gravă, care naște multe semne de întrebare. Prima ar fi aceea cu ce s-au ocupat funcționarii serviciului Cadastru și Fond Funciar în toată această perioadă. Răspunsul oferit de secretarul general continuă să șocheze, atunci când a fost întrebată de activitatea funcționarului care s-a transferat la Primăria Sirețel:“Domnul Teodorescu Daniel, fostul salariat al primăriei municipiului Pașcani, i s-a solicitat prin dispoziția prin care i s-a aprobat transferul să predea toate documentele pe care pe care le avea în posesie în exercitarea atribuțiilor de serviciu, și ulterior, având în vedere că acesta nu s-a conformat, i s-a transmis adresa în acest sens. Deoarece domnul Teodorescu nu a răspuns nici acestei solicitări, nu i s-a semnat fișa de lichidare și nu a primit salariul pentru ultima lună în care a figurat ca și salariat al Primăriei Municipiului Pașcani“, mai spune secretarul general Jitaru.

Cu alte cuvinte, tot ceea ce ține de activitatea serviciului și funcționarea comisiei de fond funciar nu depindea de ea, până la schimbarea primarului.  

Jitaru confirmă că abia acum, odată cu deblocarea activității serviciului ce îl are în subordine, de către actuala conducere, se încearcă punerea lucrurilor în ordine.

Având în vedere situația creată, s-a luat măsura inventarierii tuturor documentelor existente la nivelul Serviuciului Cadastru Fond Funciar , prin emiterea unei dispoziții de primar în acest sens. Tot în acest sens , este în lucru o bază de date electronică cuprinzând evidența dosarelor de emietere și rectificare a titlurilor de proprietate”, mai spune secretarul general. 

În conferinţa de presă care a avut loc ieri, la sediul Primăriei Paşcani, primarul Marius Pintilie a susţinut că serviciul a fost deblocat şi că sunt transmise deja primele dosare spre analiză către Comisia Judeţeană de Fond Funciar.

Din acelaşi răspuns furnizat de Primăria Paşcani mai aflăm că sunt 4.666 de titluri de proprietate eliberate, dar nu ne este specificat de Irina Jitaru câte astfel de documente trebuie eliberate.

Am încercat telefonic să aflăm de la Irina Jitaru cum este posibil să fi coordonat un serviciu, fără o situaţie oficială pe acest subiect, dar aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice.   

Iată întrebările transmise secretarului general UATM, Irina Jitaru:

Care au fost motivele pentru care la nivelul Compartimentului de Cadastru și Fond Funciar, aflat în subordinea secretarului general, nu există o situație clară din care să rezulte probleme ce țin de retrocedarea terenurilor și punerea în proprietate a cetățenilor. A celor care așteaptă punerea în posesie ca urmare a unor sentințe definitive sau a celor care au depus documentații pentru eliberarea titlurilor.

De ce angajatul Daniel Teodorescu nu a preluat la momentul încadrării activitatea Compartimentului pe baza unui proces verbal, din care să rezulte situațiile preluate?

Ce ați făcut pentru a asigura funcționarea comisiei de fond funciar? 

Cererile privind reconstituirea sau constituirea dreptului de proprietate s-au formulat către Comisia Locală de Fond Funciar până la data de 30.11.205, în baza ultimului termen stabilit prin legea 247/2005 și HG 890/2005.

Iată răspunsul primit de la Irinan Jitaru, la solicitarea Actualitatea Tv și NewsPașcani.com:

În arhiva Primăriei sunt registre speciale care conțin evidența acestor cereri, astfel în procedura legii 169/1997 sunt înregistrate 3.068 de cereri, în procedura legii 1/2000 sunt 283 de cereri, iar în procedura legii 247/2005 sunt înregistrate  2.157 cereri. Numărul titlurilor eliberate până la această dată este de 4.666, conform registrului special de eliberare a titlurilor de proprietate.

Menționez că la data când am preluat atribuțiile de secretar al Municipiului Pașcani și ulterior cele de secretar al comisiei locale de fond funciar nu mi s-a predat nici un registru sau evidență cu privire la activitatea comisiei.

Domnul Teodorescu Daniel, fostul salariat al primăriei municipiului Pașcani, i s-a solicitat prin dispoziția prin care i s-a aprobat transferul să predea toate documentele pe care pe care le avea în posesie în exercitarea atribuțiilor de serviciu, și ulterior, având în vedere că acesta nu s-a conformat, i s-a transmis adresa în acest sens. Deoarece domnul Teodorescu nu a răspuns nici acestei solicitări, nu i s-a semnat fișa de lichidare și nu a primit salariul pentru ultima lună în care a figurat ca și salariat al Primăriei Municipiului Pașcani.

Având în vedere situația creată, s-a luat măsura inventarierii tuturor documentelor existente la nivelul Serviuciului Cadastru Fond Funciar , prin emiterea unei dispoziții de primar în acest sens. Tot în acest sens , este în lucru o bază de date electronică cuprinzând evidența dosarelor de emietere și rectificare a titlurilor de proprietate.

În ceea ce privește măsurile întreprinse de mine cu privire la funcționarea Comisiei Locale de Fond Funciar, conform HG 890/2005, “conducerea și coordonarea comisiei comunale, oășenești sau municipale se asigură de către primar”. 

Advertisements

Related posts

Răchiteni, 21 noiembrie: Ședință ordinară de Consiliu Local (VIDEO )

Redacția

Opoziția, “vinoveții” de serviciu ai primarului! Nervi și țipete marca D. Pantazi

Marius Parteni

Proces bomba la Tribunal! Se cere infiintarea unui lagar de exterminare a cainilor la Pascani!

Redacția
Încarcă...