NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Decoraţii pentru salvatorii de la Colectiv. Medici, asistente, pompieri, piloţi au primit Crucea Casei Regale.

Salvatorii de la incendiul din Clubul Colectiv au fost decoraţi de Regele Mihai. Peste 200 de medici, asistente, pompieri, paramedici şi piloţi au primit Crucea Casei Regale a României.

 

Ceremonie impresionantă în curtea Palatului Elisabeta. Pompierii au salutat imnul regal, alături de cei peste 200 de salvatori care au intervenit în incendiul de la Colectiv. Cu toţii au fost invitaţi la reşedinţa Regelui Mihai pentru a fi decoraţi.

Printre cei decoraţi este şi medicul Lucian Horhotă, care s-a luptat să îl readucă la viaţă pe eroul Claudiu Petre, blogger şi fotograf, cel care iniţial a ieşit din clubul Colectiv, dar a reintrat să salveze alte două persoane şi a murit. Şi asistenta Mirela Lipan, cea care l-a resuscitat, a primit decoraţia cu lacrimi în ochi.

Numele fiecărui salvator, spital sau instituţie care a intervenit în dezastrul din 30 octombrie a fost strigat. 45 de minute a durat ceremonia. Nimeni nu a simţit frigul.

Sursa: StirileTVR.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

loading...
Advertisements

Related posts

Incendiul care a transformat Ploieştiul în scrum. Cum s-a petrecut dezastrul care a provocat solidaritatea întregii ţări

Redacția

Secretul clementinelor din supermarketuri.

Redacția

Pierdut anexă SC El Ambra SRL Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site