NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bărbatul din Boșteni vizitat astăzi de autorități:”Parcă-mi crește inima când mă gândesc la un loc al meu unde să mă încălzesc” (VIDEO)

Cazul Vasilică Lupu a făcut astăzi obiectul unei anchete sociale realizată de către funcționari din cadrul Biroului de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Verdictul la capătul orelor petrecute de aceștia în Boșteni, este inuman, indiferent de birocrația pe care angajații Primăriei o motivează. 

Ancheta socială urmează să fie finalizată, dar persoana care are nevoie de ajutor își va petrece următoarele ore în frigul de afară.

 Echipa Actualitatea Tv a rămas alături de bietul om pe durata întregii “investigații” care a semănat mult cu turnarea unui film din serii polițiste. În jurul amiezii o mașină de Poliție Locală oprea pe partea cealaltă de pârâu, iar inima lui Vasilică sălta deja de fericire. Simpla vedere a acestor oficialități pentru el însemna șansa la un acoperiș deasupra capului. 3 sferturi de ceas bărbatul a povestit celor prezenți experința lui de viață, apoi am traversat cu toții pârâul pentru a ajunge la casa familiei Lupu pentru continuarea anchetei la care eram cu toții prezenți.

  

 Întâmplările povestite de familia bărbatului se contrazic cu cele relatate nouă pe data de 21 noiembrie. Din bărbatul care locuia la ei pe atunci, astăzi Vasile este de fapt cel care i-a părăsit în urmă cu mulți ani. Încurcate sunt căile acum dat fiind faptul că bărbatul este înconjurat, la propriu, în această zonă unde predomină denumirea străzilor Bucuriei, Norocului sau Fericirii, de oameni care îi ponegresc imaginea, deformând realitatea.

 Eu nu port ranchiună pe niciunul, Dumnezeu e Sus și vede totul. Eu nu vreau decât un loc de muncă și unul unde să stau. În primăvară dacă îmi ajută Dumnezeu să-mi ridic o cămăruță promit că mă voi ruga pentru toți cei care m-au ajutat. Sunt atât de bucuros acum să văd că niște oameni mă ajută. Nu am cuvinte să mă pronunț, dar sunt foarte mulțumit, parcă-mi crește inima când mă gândesc la un loc al meu unde să mă încălzesc”, ne-a declarat Vasilică Lupu.

 Familia a condus din păcate fapta bună care trebuia realizată pe un alt făgaș, iar ancheta a stagnat pentru astăzi. Din cele declarate de purtătorul de cuvânt al Primăriei, se pare că  până ce nu i se va elibera un buletin nici o acțiune nu ar putea fi realizată pentru el. Practic frigul crunt de afară va doborâ constituția omului, iar adăposturile puse la dispoziție de Primărie vor rămâne în continuare nepopulate.

 Astăzi angajații de la Compartimentul de Asistență Socială de la primăria Pașcani s-au deplasat la Boșteni, la cazul bărbatului care spune că locuiește pe malul unui pârâu. Ancheta socială este în curs și în momentul de față. La finalul anchetei dosarul va ajunge și pe masa primarului și se va lua o decizie în ceea ce privește această situație”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

 Mâine, de dimineață, bărbatul a fost chemat la Primărie pentru a începe demersurile necesare depunerii actelor pentru obținerea cărții de identitate

Marea majoritate a cetățenilor care locuiesc în această suburbie compătimesc soarta lui Vasilică și toți parcă într-un glas admit că a-l sprijini în fața camerelor înseamnă a se pune rău cu familia lui.

 Pe de altă parte, bătrânica la care el lucrează în această perioadă spune destul de clar că l-ar ajuta cu un loc de dormit, dar nu are unde. Tot ce poate face este să îi dea o mâncare caldă pe zi și sticle cu apă fierbinte pentru a se încălzi în casa făcută de el în groapă.

{flv}diverse/caz bosteni1{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Seceta provoacă dezastru în Moldova. Fermierii îşi vând vitele la abator

Redacția

Păşcănenii demonstrează spirit civic şi se îngrijesc de spaţiile verzi din faţa blocurilor

Ema Roman

Birouri teritoriale pentru rromi, in judetul Iasi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site