RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Băncuța învrăjbirii noastre: cum a ajuns mobilierul stradal motiv de ceartă între vecini

Locatarii blocului P4 de pe str. Cloșca, zona deal, se ceartă de mai multă vreme de pe urma unei băncuțe amplasate în fața intrării. După ce o a doua bancă a dispărut, spiritele au început să se încingă, iar oamenii au chemat reporterii NewsPascani.com.

Primăria instalase mobilier stradal pe aleile dintre blocuri, iar mulți dintre locatari foloseau băncile pentru a sta la aer și pentru a socializa. Majoritatea bătrâni și bolnavi, dar și tineri. La un moment dat, banca din fața blocului a dispărut. Mamă a unui copil bolnav, Ștefania Scripcaru a hotărât să cumpere una nouă, pentru ca fiul său să aibă unde să o aștepte.

Copilul meu este bolnav, este handicapat. Mergea pe la alte blocuri, venea bătut, zgâriat, cu hainele murdare. Am zis să fac și eu o bancă, dacă mă duc la piață să mă aștepte băiatul, să nu-l mai bată alții. Am făcut și pentru binele meu, și pentru cel al altor locatari. Am făcut-o cu aprobarea locatarilor, am pus-o unde au vrut ei. A fost nouă, identică, 240 de lei m-a costat. Locatarii și poliția cunosc problema asta. Nu e problema de bani, era problema unui lucru trebuincios”, a povestit Ștefania Scripcaru.

  

La scurt timp, banca a dispărut. Un vecin, deranjat se pare de grupurile care se adunau în jurul ei și stăteau la discuții până târziu, a profitat de un moment de neatenție și a luat-o din fața blocului. Ștefania Scripcaru are bănuieli destul de clare: „Într-o bună zi a venit cineva să mă amenințe, să-mi spună că banca va fi luată de-aici. Cine? Cineva de sus. În lipsa mea, au pândit când am plecat de-acasă, și au tăiat picioarele. Nici n-au lăsat-o undeva lângă bloc, au strigat vecinii de-alături, degeaba. A luat-o Dan Barbu, a tăiat-o și a dus-o cu mașina”, a continuat ea.

Femeia nu admite că deranjul era mare, și în orice caz nu trebuia procedat în acest mod. „Spunea că a tăiat-o că aude gălăgie. Oamenii vorbeau și-l deranjau, la etajul 4… Dom’le, dacă îl deranja, putea suna la poliție”.

Alții au păreri împărțite. „Eu nu mă complic cu ei acolo, nu vreau să fie ceartă între vecini, nu mă bag. Ceva nu-i normal, dar dacă au decis ei așa… Se face puțin de bârfă, se stă până târziu. Sunt oameni bătrâni aici, eu am avut soția bolnavă, nu-mi plăcea cum se stătea până târziu la discuții. Nu trebuia să scoată banca, dar oamenii trebuie să înțeleagă: nu până la ore târzii”, a spus un locatar care a preferat să rămână anonim.

Ștefania Scripcaru a promis că va relata autorităților toate aceste fapte.

{flv}diverse/scandal_bancuta{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bunuri donate de pășcăneni pentru refugiați, în cadrul campaniei umanitare organizate de Colegiul „Unirea” (Foto)

Redacția

Lecţia de ambiţie a studentului orb care învaţă italiana şi spaniola la Universitatea „Al. I. Cuza“: „De la 16 ani nu am mai văzut deloc“

Redacția

Pășcăneanul Viorel Botezatu a cerut ajutorul tuturor, dar spune că toată lumea îi întoarce spatele. Situația dramatică în care se află acum

Redacția
Încarcă...