NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Avansări la termen în Poliția Pașcani

În fiecare an, la 25 martie, odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, este sărbătorită Ziua Poliţiei Române.

La nivelul Poliției Municipiului Pașcani și Secției Nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au fost avansați la termen 15 polițiști, printre care și șeful Poliției Municipiului Pașcani – comisar de poliție Bogdan Mihăiță Vasiliu. De asemenea, pentru rezultate deosebite în activitate, un polițist a fost avansat înainte de termen. Acesta este șeful Postului de Poliție Sirețel, agent șef principal Cristinel Potolincă.

Comunicat IPJ Iași

Astăzi, 25 martie a.c., Poliţia Română aniversează 199 de ani de la înfiinţare. Contextul pandemic actual nu a permis desfăşurarea în condiţii normale a festivităţilor.

  

Cu toate acestea, ne dorim să evidenţiem rezultatele meritorii ale poliţiştilor ieşeni din anul precedent, care nu a fost unul uşor, provocările profesionale fiind de noutate pentru Poliţia Română. Ne-am adaptat rapid la condiţiile impuse de pandemia de Covid-19 şi am demonstrat că împreună am participat la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

La 25 martie, de ziua Buneivestiri poliţiştii cu rezultate bune sunt avansaţi la termen în gradul profesional următor. Astfel, au fost avansaţi 44 de ofiţeri şi 145 de agenţi de poliţie ieşeni.

Anul acesta, în semn de recunoaştere şi apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea profesională, au fost avansaţi înainte de termen, adică înaintea îndeplinirii stagiului minim în gradul profesional deţinut, 3 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie.

De asemenea, 121 de poliţişti au fost recompensaţi cu felicitări şi mulţumiri scrise pentru rezultate meritorii în activitatea profesională desfăşurată pe parcusrul anului 2020.

Distincţia de POLIŢISTUL DE ONOARE AL ANULUI a fost acordată pentru 12 poliţişti, conform categoriilor: siguranţă publică, investigarea şi combaterea criminalităţii, misiuni şi activităţi şi suport operativ.

Reamintim că în urma concursurilor de trecere în corpul ofiţerilor, din luna ianuarie 2021, au fost declaraţi admis 34 de agenţi de poliţie care, începând cu data de 15 martie a.c. îşi desfăşoară activitatea pe noile funcţii ocupate. Dorim să precizăm că la aceste concursuri concurenţa a fost ridicată, fiind obţinute două note de 10, 6 note de 9,85, peste 15 note de 9,70 de către cei admişi.

Au avut loc încadrări din sursă externă şi internă, pentru ocuparea celor 6 posturi scoase la concurs la Biroul Poliţia Animalelor (2 posturi de medic veterinar, 1 post de ofiţer, 3 posturi de agent de poliţie), începând cu data de 15 martie a.c., acesta devenind operaţional.

La monumentul eroului poliţist sublocotenent Donisă Constantin, căzut la datorie a fost ţinut un moment de reculegere şi au fost depuse coroane de flori.

Advertisements

Related posts

(VIDEO) Scandalagiu calmat cu spray lacrimogen de un polițist

Redacția

O femeie din județ a dispărut de trei zile. Dacă ați văzut-o sunați la 112

Redacția

Amendat cu 2000 lei de polițiști

Redacția
Încarcă...