NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Autorizația de construire pentru noul cimitir a fost emisă

Una dintre cele mai așteptate investiții de către pășcăneni intră în linie dreaptă, după ce la finalul săptămânii trecute a fost emisă autorizația de construire pentru noul cimitir. Valoarea proiectului a fost actualizată în luna august, iar municipalitatea trebuie să aibă pregătiți aproximativ 8.5 milioane de lei pentru această investiție.

Următorul pas, după emiterea autorizației de construire, este scoaterea la licitație a lucrărilor, procedură ce va fi demarată în curând, conform unei postări făcute de Primăria Municipiului Pașcani pe pagina oficială de Facebook.

Advertisements

Lucrările de execuție constau în împrejmuirea terenului destinat cimitirului, amenajarea zonei, construirea capelei și clădirilor administrative. Sunt estimate în jur de 900 de locuri de veci, ce vor fi amenajate. Ele vor fi încredințate cetățenilor în baza solicitărilor, iar de funcționarea cimitirului se vor ocupa angajații din cadrul Primăriei Pașcani, prin serviciul înființat.

Reamintim că, aprobarea înființării unui nou cimitir a fost luată de Consiliul Local al Municipiului Pașcani printr-o hotărâre emisă în primăvara anului 2000. De atunci, municipiul a fost condus de 4 primari, iar investiția nici măcar nu a fost demarată.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

O inculpată din dosarul „AgroComplex” își află astăzi verdictul

Redacția

APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de porci şi păsări

Redacția

Iaşul, singurul judeţ care nu a primit despăgubiri de la Guvern pentru ploile şi grindina din mai-iunie

Redacția
Încarcă...