NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Atenție! Pericol mare de avalanșe pe Ceahlău

Salvamont Neamţ a postat, în această dimineaţă, pe Facebook o atenţionare pentru cei care au intenţia de a urca pe Ceahlău în acest sfârşit de săptămână, atrăgând atenţia asupra pericolelor.

Pe munte iarna este stăpână deplină, a nins şi va continua, temperaturile diurne sunt sub zero grade, iar riscul de avalanşe este foarte ridicat.  Sub titlul „Atenţie! Pericol mare de avalanşă în masivul Ceahlău! Atenţie!“, iată mesajul salvamontiştilor:

„S-a confirmat diagnoza straturilor de zăpadă efectuată de specialiştii din cadrul serviciului acum aproximativ zece zile. Atât pe feţele estice, cât şi pe cele de Nord şi Nord-Vest, încă de de sâmbăta trecută s-au produs avalanşe, iar pe jgheaburile din zona Cabanei Dochia au fost obdervate fisuri adânci în straturile depuse de-a lungul iernii. În condiţiile în care cantitatea de zăpadă în zona superioară depăşeşte120 centimetri, iar în acumulări 2-3 metri, considărăm pericolul producerii de noi avalanşe de gradul 5/5 (extrem de ridicat – n.red.)“.

telem

  
Advertisements

Related posts

METEO: Prognoză specială pentru Moldova

Redacția

Un bărbat din Suceava a cerut ordin de restricție împotriva soției care îl bate. Incidentul grav care l-a determinat să sune la 112

Redacția

ANM: Cod galben de vânt puternic în județe din Moldova

Redacția
Încarcă...