NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Atelier modern de ceramică la Şcoala Specială

Şcoala Specială din Paşcani a finalizat proiectul „Leonardo Da Vinci” şi a început un nou proiect pentru tinerii cu dizabilităţi. După modelul ţărilor din Vestul Europei, conducerea şcolii speciale a obţinut o finanţare de 153 milioane lei vechi de la benzinăriile MOL. Proiectul a debutat în luna septembrie a anului trecut şi de la începutul acestui an, 130 de elevi cu dizabilităţi se bucură de acest atelier.

Ei sunt programaţi să lucreze acolo în funcţie de gradul de dizabilitate şi fac 1-2 ore pe săptămână. Scopul acestui atelier este acela de a ajuta copiii să se exprime într-un mod mai deosebit, pentru că cei mai mulţi dintre cei înscrişi la Şcoala Specială suferă de boli care pun în dificultate comunicarea.

Cu banii obţinuţi şcoala a dotat o sală cu: un cuptor de tratat ceramica, o roată manuală, două roţi electronice, ustensile de prelucrare a lutului, substanţă specială pentru tratarea oalelor, o presă manuală şi mobilier.

  

Obiectele realizate în cadrul celor două proiecte sunt expuse la Casa Corpului Didactic din Iaşi, în holul Casei de Cultură Paşcani şi în curând vor fi expuse în toate benzinăriile MOL.

Advertisements

Related posts

Spectacol caritabil organizat de Elevii Colegiului „Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

Structura anului şcolar a fost modificată. Iată noul calendar al cursurilor şi vacanţelor!

Redacția

Recunoştinţă pentru mama la Liceul Economic „Nicolae Iorga” Paşcani”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site