RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Asociația “Șansa 2010” își premiază voluntarii

Asociaţia “ŞANSA 2010” din Paşcani, organizează astăzi, la ora 18:00, în sala “Arcadia” din incinta Casei de Cultură ‘’Mihail Sadoveanu’’ Paşcani, o festivitate restrânsă în cadrul căreia vor fi premiaţi o parte dintre voluntari.

 

 

  

Acest eveniment este generat de intenţia Asociaţiei ”ŞANSA 2010” de a recompensa măcar simbolic voluntarii care s-au implicat în activităţile desfășurate, prin organizarea unor momente emoționante, ce sperăm că vor aduce un mic zâmbet pe chipul celor prezenți.

Vor fi oferite de asemenea, diplome și certificate de voluntariat, ce atestă întru totul efortul real depus de aceşti copii deosebiţi de-a lungul timpului.
La această festivitate invităm și voluntari care au participat până în prezent la activităţile noastre, cât şi pe cei care vor de acum înainte să fie voluntari şi să se implice în viaţa comunităţii, evenimentul fiind pentru mulţi din cei prezenţi nu doar un moment de rămas bun, ci şi de reîntâlnire.

”ȘANSA 2010”, s-a „născut” și a „crescut” ca o mică familie, fără resurse financiare, fără ca cineva să fie plătit sau răsplatit material pentru ceea ce face. Aici copiii sau tinerii se dezvoltă, crează, râd cu poftă, cântă , dansează sau joacă teatru, preferând să facă altceva cu timpul lor liber, decât sa îl irosească în fața unui ecran sau monitor, trăind emoții și sentimente care nu le aparțin. Ei vor să traiască propriile emoții, propria viață, împărtășind toate acestea cu ceilalți, pentru că nu ești niciodată complet dacă ceea ce realizezi are un scop egoist, te privește doar pe tine și pe “ai tăi”. Întotdeauna iți vei dori mai mult, neștiind de fapt ce cauți.

Iată de ce voluntariatul este o platformă de lansare pentru “brandul” personal, pentru că ai ocazia sa îți demonstrezi competențele, abilitățile, calitățile, să transmiti ceea ce ești tu în mod liber, gratuit și constant. Experiența pe care o treci în CV, cât și contactele, recomandările și dezvoltarea personală sunt aspecte de care beneficiezi nu doar când te prezinți la un interviu de angajare, ci pe tot parcursul vieții tale, te formează ca om, te definesc, te reprezintă, te împlinesc. Asta au înteles cei care fac voluntariat, iar recompensele  nu sunt de natura financiară, însă sunt de neegalat pentru că fac parte pentru totdeauna din sufletul lor. Cu toții au înțeles ca în viață importante sunt alte motive ale acțiunilor noastre și alte recompense.

 

Așa cum, cunoștintele și informațiile sub orice forma le întâlnim, sunt hrană pentru intelect, faptele, acțiunile noastre în armonie cu ceilalți și pentru ei, sunt hrană pentru suflet. Omul este mai ales ființă spirituală, de aceea nu poate trăi ancorat doar în intelect și în sine. Când te vezi oglindit în cei din jur, când lași ceva în urma ta, traiești cu adevărat
Cei care doresc să  sprijine inițiativele și proiectele noastre ne pot găsi la urmatoarele date de contact: email: clubsansa_2010@yahoo.com; tel. 0764791649; 0723276029; cont bancar: Asociația ”ȘANSA 2010”, Pașcani, RO79 RZBR 0000 0600 1311 3080

Related posts

Ședință Extraordinară CL Pașcani, Marți, 20 Iunie 2017 (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Balul Gospodarilor, de Bobotează, la Cristești

Redacția

Valea Seacă: Elevii cu rezultate remarcabile au fost premiați de autoritățile locale!

Redacția
Încarcă...