RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Asistent medical la cheremul medicilor: Sunt plătit ca un muncitor necalificat

Asistenţii din cabinetele medicilor de familie sunt nemulţumiţi de faptul că deşi de la 1 iulie medicii au beneficiat de anumite creşteri, fiind majorată valoarea punctului „per capita“ de la 5,99 lei la 7,72 lei, iar valoarea „per serviciu“ de la 2,80 lei la 3,74 lei, salariile lor rămân aceleaşi, adică minim pe economie.

 

Nemulţumirile legate de situaţia cu care se confruntă aceştia a fost semnalată la nivel naţional de mai multe luni, dar încă nu s-a găsit o rezolvare concretă. Astfel, salariul asistenţilor este lăsat la mâna angajatorului, adică a fiecărui medic de familie în parte. Asistenţii care lucrează într-un cabinet de medicină de familie spun că sunt încadraţi cu salariu minim pe economie, asta deşi au aceleaşi studii ca ceilalţi colegi care lucrează în spitale, unii dintre ei chiar şi vechime.

  

„Nu ne încălzeşte cu nimic pe noi, asistenţii. Nouă ne vor spune că nu-i obligă nimeni să ne mărească salariul, deci degeaba“, s-a plâns un asistent medical pe un grup de socializare.

Un asistent medical ieşean care a lucrat la un cabinet medical din oraş timp de şapte luni susţine că pe lângă munca zilnică a unui asistent, se mai adăugau şi atribuţii ale unei îngrijitoare, toate pentru un salariu asemenea unui muncitor necalificat. De fiecare dată când cerea un salariu mai mare, răspunsul era acelaşi: că nu-i poate oferi mai mulţi bani.

„Mi-a zis că atât îmi poate oferi, pentru că oricum mă plăteşte din banii proprii, şi mai mult nu îşi permite. La un moment dat, m-am săturat: dacă nu eşti măcar apreciat pentru ceea ce faci, te simţi inutil, cât am lucrat eram efectiv ca un robot“, a povestit asistenta ieşeană.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

3 localități ieșene au intrat în scenariul roșu

Redacția

Spitalul de Boli Infecțioase Iași va avea un nou pavilion

Redacția

Experți OMS: Țintele de vaccinare ale României, greu de atins

Redacția
Încarcă...