NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

AREST LA DOMICILIU pentru Cristian Adomniței. Aceeași decizie a fost luată și pentru ceilalți inculpați din dosar

Magistratii de la Curtea de Apel Iași au decis, în jurul orei 18.40, aprobarea contestatiei formulate de procurorii Directiei Naționale Anticorupție (DNA) Iași și impunerea măsurii arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, în cazul președintelui Consiliului Județean (CJ), Cristian Adomniței.

S-a dispus arestul la domiciliu și pentru celelalte trei acuzate: Teodora Jinga, Carmen Irimescu și Letiția Popa, patroana Laser Co.
 
Conform declarațiilor anterioare ale liderilor PNL, în cazul arestării Adomniței ar urma să fie suspendat din funcțiile politice până la clarificarea situației juridice.
 
Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a contestat soluţia luată de judecătorii Tribunalului Iaşi împotriva sa, în dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie îl acuză de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual. Instanţa a stabilit atunci ca Adomniţei să fie cercetat sub control judiciar. La rândul lor, procurorii DNA au contestat decizia judecătorilor, urmând ca magistrații de la Curtea de Apel Iaşi să dea o soluţie definitivă în acest sens. Procurorii au cerut arestarea preşedintelui CJ.
 
Cristian Adomniţei a fost propus spre arestare vineri, 8 mai, însă Tribunalul Iaşi a respins propunerea DNA şi a decis ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. În acelaşi dosar cu şeful CJ mai sunt cercetate, sub aceeaşi măsură, două anagajate ale CJ, Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, precum şi afacerista Letiţia Popa.
 
Dosarul preşedintelui Consiliului Judeţean face referire la un contract încheiat în 2013 cu o firmă ce aparţine finei primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita (PSD), Letiţia Popa, care ar fi dus la prejudicierea cu 340.000 de lei a bugetului CJ. Letiţia Popa, reţinută şi ea joi, pentru 24 de ore, a primit din partea magistraţilor Tribunalului Iaşi măsura cercetării în stare de libertate, sub control judiciar. Cristian Adomniţei a fost lăsat în libertate şi va fi cercetat sub control judiciar.
 
Procurorii DNA îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi că a încercat să ascundă, prin producerea de documente false şi tergiversarea verificărilor echipei de audit intern, derularea defectuoasă a unui contract în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului. Firma care a câştigat contractul, Laser Co SRL, şi-a îndeplinit defectuos şi cu întârziere obligaţiile şi a falsificat mai multe documente pentru a-i induce în eroare pe oficialii CJ Iaşi.
 
Sursa: 7est.ro
loading...
Advertisements

Related posts

Muşuroi uriaş cu furnici, la Ocolul Silvic Iaşi

Redacția

Poate veni UBER sau nu la Iaşi? Ce spune legea, ce spun taximetriștii

Redacția

Au fost achiziționate primele arme pentru pădurarii din județul Iași. Legea a fost modificată după ce au fost omorâți mai mulți angajați silvici

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site