NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Arafat: Acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut

Şeful DSU, Raed Arafat, spune că a constatat, după atitudinea unor persoane după ieşirea din starea de urgenţă, că unii fac “băşcălie” şi iau în “batjocură şi la mişto” situaţii serioase precum cea privind răspândirea noului coronavirus.

“Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia”, afirmă Arafat.

“Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a spus Arafat.

“Eu am crezut că memoria rămâne măcar şase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne”, a mai afirmat şeful DSU.

El a spus că există “inclusiv grupuri organizate” care fac “băşcălie” de măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului.

Arafat a precizat că autorităţile se pregătesc pentru al doilea val de îmbolnăviri, despre care a spus că nu se ştie cum va fi.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor ajunge la 91

Redacția

Managerul Costică Pânzaru: “Angajații Spitalului Municipal de Urgență Pașcani nu vor avea salariile scăzute pentru luna martie!”

Răzvan Grecu

Merele ar putea fi vândute cu un anunţ îngrijorător: “Nu consumaţi coaja lor!”

Redacția
Încarcă...