RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Arabia Saudită a executat 170 de condamnați la moarte în 2023, inclusiv în ultima zi a anului

Arabia Saudită a executat 170 de condamnați la moarte în 2023, bilanț în creștere față de anul precedent, potrivit unei analize AFP bazate pe anunțurile făcute de autoritățile saudite.

Steagul Arabiei SauditeFoto: Paul Cowan | Dreamstime.com

La 31 decembrie 2023, 170 de persoane condamnate la moarte fuseseră executate în regat, față de 147 pentru întregul an 2022. Un număr record de 187 de execuții a fost înregistrat în 2019.

  

Cele mai recente execuții au avut loc chiar duminică.

Ele au vizat saudiți condamnați pentru crimă, dintre care doi la Tabouk (nord), unul la Riad și celălalt la Jazane (sud), potrivit comunicatelor Ministerului saudit de Interne, citate de agenția oficială SPA.

Treizeci și trei de persoane „implicate în terorism” și doi soldați condamnați pentru trădare se numără printre cele 170 de persoane executate de la începutul anului.

În 2022, Arabia Saudită a executat 147 de persoane, dintre care 81 într-o singură zi, provocând un val de dezaprobare în întreaga lume.

Militanții pentru drepturile omului denunță în mod regulat execuțiile, de obicei prin decapitare, dar autoritățile le consideră „compatibile cu Sharia (legea islamică)” și necesare pentru „menținerea ordinii publice”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nouă rundă de negocieri pentru comasarea alegerilor. Care e termenul-limită pentru decizie

Redacția

VIDEO Șefa Comisiei Europene s-a întâlnit cu soția lui Aleksei Navalnîi, la Munchen: „Astăzi, ne plecăm și noi capul în fața întregii familii”

Redacția

Monedă de argint cu tema Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, lansată de BNR

Redacția
Încarcă...