NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Apreciat în străinătate, controversat în Rusia: Mihail Gorbaciov, ultimul lider supraviețuitor al epocii Războiului Rece

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a murit marți, la vârsta de 91 de ani, în Rusia.

Reagan si Gorbaciov semnand INFTFoto: Wikimedia Commons

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1990 pentru rolul său de a pune capăt confruntării Est-Vest din secolul trecut, Mihail Gorbaciov și-a petrecut ultimii 20 de ani pe marginea politicii, dar și-a făcut auzită vocea în mod regulat, îngrijorat de noile tensiuni cu Washingtonul, potrivit AFP.

  

El a cerut în mod regulat Kremlinului și Casei Albe să discute, să se întâlnească și să ajungă la un acord pentru a asigura securitatea globală și pentru a-și reduce arsenalele, așa cum a făcut în anii 1980 cu președintele american de atunci, Ronald Reagan.

Advertisements

Mihail Gorbaciov a fost ultimul lider supraviețuitor al epocii Războiului Rece, o perioadă ale cărei ecouri sunt deosebit de puternice după ofensiva pe scară largă a actualului președinte rus Vladimir Putin în Ucraina, lansată la 24 februarie.

Advertisements

Înainte de moartea sa, Mihail Gorbaciov nu vorbise în public despre acest conflict de o violență nemaiîntâlnită în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, denunțat în Occident ca o revenire a imperialismului rusesc.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

LIVEVIDEO Nicolae Ciucă a depus la Parlament lista Guvernului și programul de guvernare / Calendarul audierilor / Votul de învestitură, joi / Ciucă, întrebat de ce PNL intră la guvernare cu PSD, și nu cu USR: Am votat “pentru”

Redacția

Presa americană: Joe Biden va impune vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din instituțiile federale

Redacția

Rusia trebuie să regândească configurația economiei sale, declară guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site