NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apele Române: „Pentru a funcționa la Pașcani ApaVital trebuie să aibă contract pentru epurarea apelor uzate cu Prest Serv Apa” (DOC)

După Garda de Mediu și Apele Române au emis un document oficial din care reiese că ApaVital nu poate presta serviciul de apă și canalizare fără a avea contractate serviciile de epurare prestate de Prest Serv Apa.

Este a doua instituție din România care face precizări pe acest subiect, după ce operatorul ieșean a anunțat că nu dorește să semneze contractul pentru epurarea apelor uzate pe care le devarsă în stația de epurare. În urmă cu două săptămâni, cei de la Garda de Mediu au emis către municipalitate un document prin care se atrage atenția asupra aceluiași lucru și anume că ApaVital funcționează în Pașcani fără a avea autorizație de mediu, asta din cauză că pentru eliberarea acesteia trebuie să se dovedească că apele canalizate sunt epurate înainte de deversarea lor în râul Siret.

Refuzul celor de la ApaVital demonstrează încă o dată reaua credință ținând cont că prețul și modalitatea de facturare a epurării a fost avizată atât de ANRSC cât și de Consiliul Local din municipiu, iar operatorul de la Iași încasează serviciul de la clienții săi din Pașcani.

În aceste condiții operatorul Prest Serv Apa a anunțat că începând de astăzi va bloca accesul apelor deversate în stația de epurare de trei companii pășcănene: RompaK, Kosarom și Romcarn Prod Srl, iar începând de săptămâna viitoare în tot orașul.

Menționăm ă operatorul local are dificultăți financiare din cauza serviciilor neplătite de ApaVital, estimate la peste 2,2 milioane de lei, și există riscul ca E-on să oprească furnizarea de energie electrică din cauza facturilor restante în valoare de aproximativ 400.000 lei.

Vezi aici documentul!

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

UPDATE:Program restricționat de furnizare a apei din cauza unei avarii la Miroslovești

Marius Parteni

Preluarea creditului de 5 milioane de Euro, condiția primarului Pantazi ca negocierile cu ARSACIS și Apa Vital să continuie

Marius Parteni

Investiții în apă, canalizare și drumuri la Hărmăneștii

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site