RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ansamblul popular Miroslovești a obținut trofeul la Festivalul de Datini și Obiceiuri din Galați

Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Tudor Pamfile” din Galați a adunat și anul acesta sute de participanți.

Evenimentul a avut loc în perioada 22-23 decembrie, iar printre cei peste 400 de urători și colindători din mai multe zone ale țării, s-a numărat și Ansamblul Popular din Miroslovești care a fost însoțit de primarul Constantin Cojocaru. În urma prestației în fața gălățenilor, unde au adus obiceiurile și tradițiile din zona noastră, au obținut trofeul Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Tudor Pamfile”, ediția a XXVIII-a.

  

În prima zi, pe 22 decembrie, grupurile de colindători și urători au susținut un spectacol pe scena Teatrului Dramatic ”Fani Tardini”. Pentru câteva ore cei prezenți au reuşit să le redea gălăţenilor bucuria sărbătorilor de iarnă, dar şi a tradiţiilor lăsate moştenire de străbuni. Duminică, la prânz, grupurile de colindători și urători s-au adunat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde au primit binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian Crăciun, arhiepiscopul ”Dunării de Jos”.

Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou “Tudor Pamfile” a fost organizat de Centrul Cultural “Dunărea de Jos”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Consiliul Județean Galaţi.

Related posts

Aleșii au o problemă cu volanul pe dreapta. Proiect pentru condiții mai stricte

Redacția

Oferte de angajare pentru păşcăneni. Vezi lista locurilor de muncă vacante în această perioadă (DOC)

Ema Roman

Astăzi sărbătorim Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Redacția
Încarcă...