NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Anchetă marca Jitaru, în Primăria Pașcani! Se caută autorul înregistrărilor, în loc de explicații pertinente!

Dezvăluirile audio ce o vizează pe Irina Jitaru, secretarul general al Unității Adimistrativ Teritoriale a Municipiului Pașcani, prezentate de NewsPascani și Actualitatea TV, au șocat angajații Primăriei, lumea politică și opinia publică. Cu toate acestea, până la acest moment nu avem nicio reacție oficială din partea actualilor șefi ai instituției, ori explicații din partea secretarului general vizat.

Asta nu înseamnă că nu a fost declanșată o anchetă în Primărie. Nu penală și nu pentru a vedea dacă concursurile de promovare în funcții publice sunt trucate, ci pentru a afla cine a înregistrat-o pe Irina Jitaru.

Ancheta, din informațiile deținute de reporterii noștri, nu aparține celor care conduc instituția, ci persoanei care a picat pe înregistrări povestind cum truca concursurile din Primărie. Sursele NewsPascani.com spun că Irina Jitaru a început să interogheze funcționarii care îi trec prin birou, cu diverse activități.

Mai mult, aceasta amenință că va sesiza STS și Parchetul pentru a se verifica modul cum a fost realizată înregistrarea. Acțiuni care nu țin de un principiu corect ce ar trebui abordat de un funcționar public, plătit cu 9.000 de lei lunar, să asigure legalitatea, la care se adaugă și mijlocul de trasport ce îl are la dispoziție.

  

Ce nu face Irina Jitaru?

Secretarul general, care a fost înregistrat cum asigura sau bloca accesul într-o funcție publică candidaților la concursuri, refuză să facă următoarele lucruri:

  1. Să demonteze într-o conferință de presă, cu dovezi, faptul că acel concurs privind ocuparea unui post de inspector, clasa I, gradul profesional principal în cadrul Compartimentului Unitatea de Monitorizare a Serviciilor Publice a fost unul corect.

Mircea Zuzan, fost secretar al Primăriei Pașcani, a apărut într-o conferință de presă, în zilele premergătoare alegerilor din iunie 2012, să îl combată pe liberalul Grigore Crăciunescu, care anunțase că a făcut denunțul în dosarul instrumentat de DNA, cu privire la ștergerea datoriei „AgroComplex Lunca SA”.

  • Să explice persoanelor interesate de ocuparea unui post în cadrul aparatului administrativ dacă au garanția unei prezențe la un concurs corect sau trebuie să stea acasă dacă nu vor să pățească ca Marian Costescu, candidatul atacat la „gioale”!
  • Să facă public regulamentul după care se organizează aceste concursuri din cadrul Primăriei și să le transparentize!
  • Să explice public cine i-a spus că „trebuie să-i dea la gioale” lui Marian Costescu.
  • Să explice public cu cine a hotărât ca o anumită candidată trebuie să câștige unul dintre concursurile organizate de Primărie, așa cum se arată pe înregistrarea publicată de NewsPascani.com.

Am încercat să o contactăm telefonic pe Irina Jitaru, dar aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice.

NewsPascani va publica săptămâna viitoare o nouă înregistrare, în care secretarul general are o conduită neprofesională!

Advertisements

Related posts

Guda: Nu avem credibilitate pe plan internațional. E prea mult zgomot politic și sunt prea puține reforme

Redacția

Amenzi de 40.000 lei pentru comercializarea cărnii de porc neexpertizate. Unde se poate face exemenul trichineloscopic al cărnii de porc la Pașcani

Redacția

Sfaturi pentru primari de la șeful CJ

Răzvan Grecu
Încarcă...