RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

ANCHETA LA MINISTERUL EDUCATIEI: UNDE A DISPARUT CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA?

Contractul Colectiv de Munca al profesorilor a disparut! Sindicatele din invatamant cer ministrului Educatiei demararea unei anchete pentru pierderea contractului colectiv de munca al profesorilor. Actul a fost semnat din luna decembrie 2016 insa nu a fost inregistrat. Ministrul Invatamantului, Pavel Nastase, sustine ca se va semna alt contract, insa va fi si o ancheta.


“Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” va adreseaza rugamintea de a dispune efectuarea unei anchete interne, in vederea identificarii persoanei/persoanelor responsabile de „disparitia” celor 4 exemplare originale ale Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel de Sector de Activitate Invatamant Preuniversitar, semnate, in luna decembrie 2016, de ministrul Mircea Dumitru si presedintii celor doua federatii sindicale”, se arata intr-o solicitara a sindicatelor catre Ministrul Educatiei, Pavel Nastase.

  

Federatiile Sindicale din invatamant, semnatare ale contractului colectiv de munca, se arata ingrijorate de consecintele disparitiei acestui document.

“Aceasta ancheta se impune, avand in vedere atat consecintele neinregistrarii acestui contract colectiv asupra sistemului de invatamant preuniversitar si salariatilor (imposibilitatea functionarii comisiilor paritare, ceea ce a determinat amanarea graficului de acordare a gradatiilor de merit; neacordarea unor drepturi reglementate prin contract etc.), cat si informatiile false vehiculate pe retelele de socializare”, mai reiese din solicitarea sindicalistilor.

In luna decembrie, ministrul Mircea Dumitru, impreuna cu liderii de sindicate din invatamant au semnat contractul colectiv de munca unic la nivel de sector de activitate invatamant preuniversitar, dar acest document a disparut din minister.

“A aparut o situatie despre care eu nu aveam cunostinta si anume ca, in decembrie, domnul ministru Mircea Dumitru, a discutat despre acest contract, a semnat chiar un document care, in minister, nu exista. Eu am vorbit cu dansul si mi-am dat seama ca, de fapt, documentul a ramas pe undeva pe traseu pentru ca acest contract colectiv de munca trebuie sa ajunga la Ministerul Muncii, ori el nu exista nici in minister, la directia juridica si nu exista nicaieri depozitat. Prin urmare, trebuie sa semnam acest contract foarte rapid si saptamana viitoare, se va intampla acest lucru. Noi eram dependenti de buget”, a declarat pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Pavel Nastase.

In aceste conditii, actuala conducere a ministerului Educatiei a pregatit un alt contract, care va fi analizat de directia financira, urmand ca saptamana viitoare sa fie semnat.

Sursa: portalinvatamant.ro

 

 

Related posts

Doi elevi de la Colegiul “Unirea” Pașcani, studenți din clasa a XI-a

Ema Roman

Săptămâna Europeană a Mobilității la Colegiul „Mihail Sadoveanu” (Foto)

Redacția

Elevii Liceului Teoretic ,,Miron Costin”, vor să devină campioni la dans modern

Răzvan Grecu
Încarcă...