NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Anchetă de amploare în cazul medicului care jecmăneşte pacienţii din Heleșteni

Inspectorii CJAS au declanşat o amplă anchetă în cazul medicului de familie din localitatea Heleşteni reclamat pentru perceperea unei taxe de activare a cardului de sănătate. Acesta riscă rezilierea contractului cu CJAS.

Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi au declanşat o amplă anchetă în cazul medicului din localitatea ieşeană Heleşteni, după ce percepea anumite sume de bani pacienţilor pentru a le activa cardurile de sănătate. Este vorba de dr. Magdalena Ibănescu, medic de familie în comuna Heleşteni.

Aceasta percepe câte o taxă de 10 lei pentru activarea cardului de sănătate, în condiţiile în care decidenţii din Sănătate au anunţat că acest serviciu este gratuit. Mai mult, sătui să scoată bani din buzunar pentru orice, mulţi dintre localnici s-au înscris la alţi medici de familie, din comuna Ruginoasa.

De precizat că, din cei 2.626 de locuitori ai comunei, pe lista dr. Ibănescu figurează 2.080 de pacienţi. Pe mulţi dintre ei nici nu-i cunoaşte, deoarece nu i-au trecut pragul cabinetului niciodată. În urma dezvăluirilor pe această temă făcute de cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei”, inspectorii CJAS au declanşat o amplă anchetă în acest caz. Mai mult, medicul riscă acum rezilierea contractului cu Casa de Asigurări.

„Ancheta este în desfăşurare, vor fi efectuate controale şi la alţi medici de familie, pentru a vedea dacă situaţia nu se regăseşte şi în alte localităţi. Va fi verificată activitatea sa şi pe ultimii trei ani. Momentan, este obligată să continue să ofere servicii medicale”, a precizat ec. Robert Dâncă, directorul general al CJAS Iaşi.

 Jupuiţi de bani pentru orice serviciu

Pacienţii susţin că ori de câte ori trec pragul cabinetului situat într-o veche crâşmă sunt obligaţi să plătească orice serviciu. 

„Se plăteşte la medicul de familie chiar şi aerul respirat în dispensar . Vă pot spune că sunt înscrisă la acest medic de familie şi eu şi copiii mei. Astfel, pentru o adeverinţă se plăteşte peste 15 lei , o şedinţa de aerosoli de 5 minute se plăteşte 5 lei, o injecţie făcută se plăteşte cu 10 lei, iar în regim de urgenţă, în dispensar nu sunt medicamente. Dacă te duci într-o stare gravă în dispensar, ţi se spune că un membru al familiei trebuie să cumpere nu ştiu ce medicamente de la farmacie sau mai este şi cazul în care doamna doctor are medicamente în geanta proprie, totul contra cost. O mică farmacie există şi în dispensar, în geantă doamnei doctor, unde totul are preţ”, a declarat Elena, o pacientă a doctorului Ibănescu.

Un alt aspect semnalat este că dr. Ibănescu nu face vizite la domiciliu nici măcar în caz de urgenţă, indiferent că pacientul este copil mic sau bătrân.

 „În momentul în care am sunat-o pentru că aveam copilul mic, sugar, de aproape o lună, mi s-a adus la cunoştinţă că nu este obligată să vină acasă şi să caut o căruţă sau o maşină să mă deplasez la dispensarul local, iar dacă nu găsesc mijloc de transport, să chem salvarea”, a mai spus Elena. 

 sursa www.ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Alt pășcănean se află în stare gravă la spital după ce a fost înțepat de tânțari infestați cu West Nile

Diana Marcu

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași: Mai avem un singur pat liber la terapie intensivă

Redacția

Oficial american: Rata mortalităţii în cazul coronavirusului e de maxim 1%

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site