RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Altex pune panouri fotovoltaice în toate magazinele și depozitele. A montat 1.600 deja, urmează alte 3.000

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Altex, liderul pieței de retail din România, își consolidează noua strategie de dezvoltare în construcția, respectiv consolidarea tuturor magazinelor proprii în direcția energiei verzi, regenerabile, prin instalarea de panouri fotovoltaice, anunță compania într-un comunicat Grupul, alături de parteneri de top de pe piața românească a serviciilor de energie, a transformat deja în ”clădiri verzi” magazinele proprii și centrele logistice Altex din Arad, Satu Mare, Chiajna și are în curs de implementare peste alte 3000 de panouri fotovoltaice în Lugoj, Deva și Dragomirești, pe o suprafață totală de 6670 metri pătrați. Valoarea totală a investiției realizate pană la acest moment depășește 1 milion de euro.

”Altex dovedește cu fiecare pas faptul că este liderul pieței în ceea ce privește modernizarea și eficientizarea retailului românesc. Astăzi, poate mai mult decât oricând, trebuie să fim atenți la nevoile reale ale societății, să protejăm resursele și să promovăm sustenabilitatea.

Producția și consumul de energie verde sunt esențiale pentru viitorul comunității, alternative pe care noi le considerăm priorități în bunăstarea stilului nostru de viață și în cel al consumatorilor noștri”, declară Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex Romania. Investițiile din Arad și Satu Mare se ridică, per total, la peste 270.000 euro, în timp ce proiectul Altex Chiajna, din Ilfov, beneficiază de o investiție de circa 124.000 euro. Centrele solare din Deva (magazinul Altex din cadrul Galeriilor Comerciale Deva), Altex Lugoj și Parcul Logistic Altex Dragomirești din județul Ilfov cumulează investiții de mai bine de 600.000 euro.

  

După implementarea proiectelor verzi inițiate deja, vor urma alte centre solare în magazinele Altex din cadrul Galeriilor Comerciale Huși, Parcul Comercial Altex Câmpina, magazinul Altex Reșița, respectiv Altex Turnu Măgurele. Potrivit directorului comercial Altex, obiectivul companiei este ca în următorii ani, toate magazinele, parcurile logistice și entitățile din cadrul grupului ALTEX să producă și să folosească energie regenerabilă. 

“Decizia Altex de a transforma magazinele proprii și parcurile logistice în clădiri verzi este în linie cu angajamentul asumat al Grupului de protejare a mediului. Magazinele Altex au adoptat deja integral etichetele electronice și au înlocuit tot ce înseamnă afișaj print cu sisteme de iluminare cu LED și display-uri digitale”, se arată în comunicat. Altex România este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară.

economica.net

Related posts

TVA-ul, rambursat la finalul lunii iulie. Ciucă: Avem fondurile pentru august

Redacția

Agricultorii din Sirețel, Târgu Frumos și Cucuteni au pierdut tot ce au cultivat în anul 2019, iar 80 la sută din suprafața totală cultivată cu cereale sau plante tehnice este calamitată

Redacția

Când se vor deschide restaurantele? Tătaru: Dacă evoluția pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc

Redacția
Încarcă...