RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegeri în Turcia: „O victorie pentru teroriști” vs „Dacă vrem cu adevărat, vom ieşi cu toţii din această groapă întunecată”. Ultima confruntare electorală Erdogan -Kilicdaroglu

Ultimele ore ale cursei prezidențiale din Turcia au devenit din ce în ce mai dure, în condițiile în care Recep Tayyip Erdogan vrea să-și prelungească cei 20 de ani la putere cu încă cinci, scrie BBC.

Kemal KilicdarogluFoto: Shady Alassar / Zuma Press / Profimedia

Înaintea scrutinului de duminică, Kemal Kilicdaroglu – candidatul opoziției care a obținut 44,9% din voturi, la o diferență de 2,5 milioane de voturi de Erdogan – a încercat să atragă voturile naționaliștilor jurând că va expulza milioane de refugiați sirieni.

  

Președintele l-a acuzat de discurs instigator la ură și a susținut că o victorie a lui Kilicdaroglu ar fi o victorie pentru teroriști.

Advertisements

Erdogan este favoritul, dar rivalul său crede că îl poate înfrânge – fie prin voturi din rândul celor 2,8 milioane de susținători ai candidatului ultranaționalist care s-a clasat pe locul al treilea, fie din rândul celor opt milioane de alegători care nu s-au prezentat la primul tur al alegerilor prezidențiale, scrie BBC.

„Nu vom pierde pe nimeni care a votat în primul tur”

Advertisements

Înainte de a-și încheia campaniile electrorale,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

UMDR nu participă la votul conducerii ANRE. Reacția lui Ciucă

Redacția

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023? Nu mai mult de 11%. Explicațiile premierului

Redacția

​Rusia: Apărarea aeriană a distrus o dronă ucraineană la Moscova

Redacția
Încarcă...