NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Al-Qaida a difuzat o înregistrare video cu un angajat ONU luat ostatic în Yemen

Organizaţia americană SITE, specializată în monitorizarea grupărilor radicale, a anunțat sâmbătă că gruparea jihadistă Al-Qaida din Peninsula Arabă (Aqpa) a difuzat o înregistrare video cu un angajat al ONU din Bangladesh răpit în Yemen în luna februarie, scrie AFP.

Al-Qaida Foto: Wikipedia

ONU anunţase în februarie că cinci dintre membrii personalului său, care se întorceau la Aden după o “misiune pe teren”, au fost răpiţi în guvernoratul Abyan din sudul ţării.

  

În înregistrarea video, un bărbat care se prezintă drept Akam Sofyol Anam, identificat de SITE drept “director de securitate în cadrul ONU” în Yemen, îşi îndeamnă angajatorul să îndeplinească cerinţele grupării jihadiste, care încă nu sunt cunoscute.

Advertisements

Ostaticul susţine că viaţa sa şi a colegilor săi este în pericol şi afirmă că are o problemă gravă de sănătate, care necesită o atenţie imediată.

Creată în 2009, gruparea Aqpa este considerată de Statele Unite ca fiind cea mai periculoasă ramură a reţelei jihadiste. Aqpa a profitat de haosul provocat de războiul din Yemen şi a desfăşurat atacuri împotriva rebelilor houthi şi a forţelor guvernamentale.

Advertisements

Aqpa a revendicat, de asemenea, atacuri în Statele Unite şi Europa,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi își reia parțial, miercuri, activitatea în ambulatoriu

Redacția

Soldaţii ruși merg din uşă în uşă pentru a strânge voturi la referendumurile organizate în orașele ucrainene, acuză localnicii

Redacția

Locul întâlnirii Nicuşor Dan-Florin Cîţu, schimbat. Edilul, după ce s-a speculat că motivul ar fi lipsa Certificatului Verde: Nu am, dar nu ăsta a fost motivul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site