RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aeroportul din Kabul, atacat de persoane necunoscute / Un soldat afgan a murit, alți trei sunt răniți / În confruntare au intervenit militari americani și germani

Un schimb de focuri a avut loc, luni, dimineață, pe aeroportul din Kabul între atacatori necunoscuți și soldați ai forțelor de securitate afgane, unul dintre aceștia fiind uciși, iar trei răniți, potrivit armatei germane.

În confruntarea armată au intervenit ulterior forțe americane și germane, spune Bundeswehr pe pagina sa de Twitter.

Schimbul de focuri a avut loc la poarta nordică a aeroportului din Kabul la ora 06:43, ora locală (05:13 ora României), potrivit sursei citate.

Niciun soldat german nu a fost rănit, precizează Bundeswehr.

  

Armata germană nu a precizat dacă victimele sunt din din rândul talibanilor desemnați să păzească aeroportul.

Aeroportul din Kabul este într-o stare de haos de când talibanii au intrat în capitala afgană, pe 15 august, în condițiile în care SUA și forțele internaționale încearcă să-și evacueze cetățenii și afgani care se tem de noul regim.

Forțele străine din Afganistan nu au cerut prelungirea termenului de 31 august până la care trebuie să plece din țară, a declarat luni un oficial taliban, în condițiile în care Joe Biden a afirmat că armata americană ar putea sta mai mult pentru a supraveghea evacuările ”dificile și dureroase”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ovidiu Raețchi și secretarul de stat în MAE, Daniela Gîtman, propuși ambasadori în Japonia și Portugalia

Redacția

Ocupanta locului 64 WTA crede că poate câștiga Australian Open 2023

Redacția

Austria pune „condiții clare” Comisiei Europene pentru a fi de acord cu primirea României și Bulgariei în Schengen. Anunțul făcut de ministrul de Interne de la Viena

Redacția
Încarcă...