NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Autoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit în Iaşi

Un autoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie a fost descoperit în Iaşi. Autovehiculul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor de către organele abilitate. Conform poliţiştilor, alerta a fost emisă de către autorităţile din Marea Britanie.

În momentul în care autoturismul a fost depistat de autorităţile din Iaşi acesta a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor un autoturism, ce figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie la începutul lunii mai.  În data de 14 iunie a.c., în jurul orei 14.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au oprit, pe o stradă din municipiul Iaşi, un autoturism marca Audi Q7.” se arată în comunicat.

Poliţiştii au constatat că maşina era căutată de autorităţile din Marea Britanie în vederea confiscării. Autoturismul fabricat în 2011 este posibil ca să fi fost furat.

  

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că mijlocul de transport, an fabricaţie 2011, figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie, din data de 04 mai a.c.” se arată în comunicat.

Bărbatul care se afla la volanul autoturismului s-a arătat surprins de faptul că propriul autoturism a fost confiscat de oamenii legii. Acesta a explicat faptul că a cumpărat autoturismul în 2016 în Marea Britanie şi nu a avut nicio idee despre faptul că acesta ar fi parte a vreunui litigiu. Conform autorităţilor, mijlocul de transport valorează circa 67.200 de lei. Poliţiştii continua cercetările pentru infracţiunea de tăinuire.

”Cu privire la cele constatate, proprietarul autoturismului, un ieşean în vârstă de 36 de ani, a declarat că acesta a fost achiziţionat în anul 2016, din Marea Britanie şi nu are cunoștință despre faptul că autovehiculul este implicat în vreun litigiu.

Mijlocul de transport  în valoare de aproximativ 67.200 de lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.” se arată în comunicat.

Întâmplarea este una obişnuită pentru Poliţiştii ieşeni. Lunar, la Punctele de Trecere a frontierei se fac zeci de descoperiri de acest gen. Oamenii legii descoperă diverse autoturisme care figurează ca fiind furate sau deja radiate. În acest sens se întocmesc dosare penale pe numele şoferilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a fost depistat în trafic la volanul unui autovehicul a cărui autorizație de circulație provizorie nu mai era valabilă.

La sfârșitul săptămânii trecute, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Frumușița, județul Galați, un autoturism marca Volkswagen Golf, care avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc. Autoturismul era condus de un gălățean, în vârstă de 21 de ani.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că autorizația de circulație provizorie eliberată pentru autoturismul în cauză nu mai era valabilă din data de 1 iunie a.c.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

bzi

Advertisements

Related posts

Profesoară care predă la două școli, cercetată penal pentru că nu poartă mască la ore

Redacția

Noul coronavirus poate supravieţui timp de mai multe ore în aer liber, relevă un studiu

Redacția

Câțiva „călugări” încarcerați la Iași au convins o femeie din București să le doneze 132.000 de euro

Redacția
Încarcă...