NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administrația Locală vrea majorarea taxelor și impozitelor cu 16%! Consilieri chemați la vot în ședință extraordinară sâmbătă 12 ianuarie

Primarul Dumitru Pantazi va convoca pentru sâmbătă 12 ianuarie o ședință extraordinară privind majorarea taxelor și impozitelor locale. Conform proiectului de hotărâre valoarea taxelor și impozitelor locale va fi actualizată cu rata inflației din perioada 2010-2012, astfel că majorarea este de 16,05% .

Conform calculelor specialiștilor din Primărie majorarea va aduce pentru anul 2013 încasări mai mari cu 1.000.000 de lei. Viceprimarul Vasile Axinte a declarat pentru Actualitatea TV că această decizie este una impusă de actualul cod fiscal care obligă Unitățile Administrativ Teritoriale să indexeze o dată la trei ani taxele și impozitele locale cu rata medie a inflație pe ultimii trei ani.

Ciudată este însă graba în care se pregătește votarea unui astfel de act normativ, în condițiile în care Guvernul a anunțat luni 7 ianuarie că în ședința de Executivului din această săptămână se va adopta Ordonanța privind modificarea Codului Fiscal în privința taxelor și impozitelor locale. Acest act va scoate obligativitatea măriri taxelor și impozitelor, de care se campronează acum edilii pășcăneni, și le va lăsa mână liberă acestora să aleagă dacă le majorează sau nu.

“În şedinţa de Guvern din data de 4 ianuarie 2013 a fost pregătit textul Ordonanţei pentru modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale. Ordonanţa nu a putut fi însă adoptată din cauza faptului că preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare decât după desfaşurarea şedinţei de Guvern. Mai mult, legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare intra în vigoare la 3 zile după data publicării în Monitorul Oficial. Din acest motiv, Ordonanţa privind modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale va fi adoptată în cadrul şedinţei de Guvern din această săptămână”, se arată în comunicatul de presă al Executivului, publicat pe pagina oficială de internet.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Prefectul a dat dreptate NewsPascani.com: Secretarul Irina Jitaru a modificat ilegal o hotărâre de Consiliu Local și a uzat de ea în relația cu Prefectura și RAGCL! (DOC)

Răzvan Grecu

Viceprimarul Nedelcu plătit degeaba pentru fonduri europene! Habar nu avea că licitația de la Palatul Cantacuzino a fost anulată!

Răzvan Grecu

Colectarea gunoiului se va face după manual

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site