NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Adio semafoare! Vom avea sensuri giratorii în locul acestora!

Intersecțiile semaforizate din Municipiul Pașcani vor deveni istorie, în viitorul apropiat. Actualul primar, Marius Pintilie, a explicat că își dorește ca în intersecțiile de la Spitalul Municipal de Urgență, Constructorul și Moldovei cu Crinilor să fie amenajate sensuri giratorii.

Motivele sunt fluidizarea traficului și faptul că semafoarele se defectează foarte des. Pintilie a explicat că această soluție va fi discutată cu specialiști și că va fi pusă în practică doar cu acordul acestora. Ca orizont de timp pentru aceste investiții, edilul șef nu a părut încrezător că ar putea fi realizate anul acesta.

„Nu știu dacă pot anul acesta, dar asta este dorința mea. Sper să fie și dorința Consiliului Local. Eu voi face o propunere în acest sens. Mi se pare soluția cea mai bună. Cel puțin la spital trebuie sens giratoriu. La semafoarele vechi trebuie sens giratoriu pentru că acestea se defectează des și nu mai găsim piese de schimb. La fel și la intersecția de la Constructoul, trebuie sens giratoriu pentru că și acolo se defectează des semafoarele. La Gară va trebui un proiect de sistematizare, acolo este situația mai complicată. Bineînțeles că ne vom consulta cu specialiști, iar dacă aceștia nu vor recomanda această soluție, nu o vom face, că aici nu e vorba de orgolii. Însă ceea ce am văzut eu în toate țările Europene că se practică, sunt sensuri giratorii cât mai multe, pentru că fluidizează foarte mult traficul”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Construirea unui sens giratoriu la intersecția de la Spitalul Municipal de Urgență a primit aprobarea aleșilor locali încă din anul 2014. Pe 14 octombrie în acel an, consilierii locali au aprobat un proiect în acest sens promovat de fostul primar Dumitru Pantazi. Fără nicio explicație însă, acesta a fost scos de pe lista de investiții, iar în 2018 s-a schimbat soluția și au fost montate semafoare.

  
Advertisements

Related posts

Iluminatul festiv de pe zona centrală răpus de un scurtcircuit. Primăria îl dă jos pentru reparații

Marius Parteni

Taxa de salubrizare achitată de puțini cetățeni în prima lună din an!

Marius Parteni

Primăria Pașcani la un pas de a rămâne fără apă. Angajații Apavital au vrut să debranșeze instituția

Marius Parteni
Încarcă...