RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Adevărata identitate a Babușkăi Z, bătrâna din Ucraina care a devenit simbolul propagandei rusești: „Dacă aș putea vorbi cu Vladimir Putin, i-aș spune: ai făcut o greșeală”

O ucraineancă în vârstă care flutură un steag sovietic roșu a fost transformată de Kremlin într-un simbol al propagandei pentru a justifica invazia din Ucraina, după ce o înregistrare video a întâlnirii ei cu soldații ucraineni a devenit virală. BBC a dat de urma „Babușka Z” pentru a încerca să stabilească adevărul din spatele incidentului.

„Nu cred că ar trebui să mă glorifice. Sunt doar o țărancă. Nu înțeleg de ce am devenit o celebritate”.

Femeia care a devenit cunoscută sub numele de Babușka Z – „bunica” în rusă, Z-ul referindu-se la simbolul adeseori pictat pe vehiculele blindate – este uluită când BBC îi arată fotografiile cu noua ei faimă. „Nu am văzut niciodată nimic din toate astea”, spune ea.

Videoclipul o arată mergând spre doi soldați ucraineni ținând în mână un steag sovietic roșu.

  

Soldații spun că au sosit pentru a o ajuta și îi oferă o pungă cu mâncare. Apoi îi iau steagul, îl aruncă pe jos și îl calcă în picioare. Femeia, simțindu-se insultată, le dă înapoi mâncarea. „Părinții mei au murit pentru acest steag în al Doilea Război Mondial”, spune ea, indignată.

Pentru Kremlin,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Simona Halep, acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping

Redacția

Peste 8 milioane de tone de cereale ucrainene au trecut prin Portul Constanța în primele 7 luni ale anului / Transporturile au încetinit brusc în iulie

Redacția

ONU îi acuză pe ucraineni și ruși de „execuții sumare” ale prizonierilor de război

Redacția
Încarcă...