NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Activități educative la Centrul de Plasament “Sf. Neculai” Pașcani

Astăzi, complexul de servicii comunitare “Sfântul Neculai” Pașcani a sărbătorit “Ziua Porților Deschise” cu ocazia “Zilei Internațională a Drepturilor Copilului”. Elevii au desenat, au făcut ghirlande, au cântat și au dansat pentru a se bucura de vârsta frumoasă și inocentă a copilăriei. 

Încă de săptămâna trecută, cei de aici s-au pregătit pentru eveniment astfel încât la intrarea în unitatea de plasament erai întâmpinat cu bulină colorată de ei pe care trebuia să o porți pe toată perioada desfășurării activităților. De asemenea , exista și caietul special în care îți scriai gândurile cu privire la activitățile pe care cei mici le-au desfășurat.

Noi, cei de aici ne-am pregătit cu câteva zile înainte cu aceste activități pe care le-am desfășurat astăzi. Copiii cu deficiență gravă și cu polihandicap au desfășurat activități de creație încă de azi dimineață, apoi și-au reluat activitățile zilnice, mă refer aici la rutina somnului, masa de prânz. Ne bucurăm în această zi de numărul celor care ne-au trecut pragul precum și de faptul că în acest moment șase din fetele care aparțin acestui centru sunt plecate în Iași la Ateneul Tătărași pentru a susține un spectacol, ne-a declarat Maria Iuganu, director la Centrul de Plasament “Sf. Neculai”.

Advertisements
  

An de an se sărbătorește  această zi la centru din zona deal, dar și la centrul “Mihail Sadoveanu” din zona vale. CSC Sf Neculai este un serviciu destinat protecției copiilor cu dizabilități și cu nevoi speciale, în vederea recuperării , reabilitării și integrării sociale.

Advertisements

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sindicaliştii dau în judecată Ministerul Educaţiei

Redacția

Peste 5000 de absolvenți de liceu din județul Iași vor participa la examenul de Bacalaureat 2021

Redacția

Elevii care învaţă în alte localităţi decât în cele de domiciliu vor beneficia de decontarea transporturilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site