RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Activități de team – building la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea“

Pe parcursul acestui semestru, profesorii de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea“, Paşcani au participat la o serie de activităţi de team – building care au avut ca scop creşterea coeziunii dintre profesorii colegiului, crearea unui spaţiu de discuţie despre elevi, profesia de dascăl şi viitorul colegiului dar şi încurajarea unei culturi de admiraţie între profesorii care predau aici.

  

 

Activităţile au urmărit cunoaşterea poveştii fiecărui profesor, felul în care a ajuns la catedră, ce motivaţii a avut pentru asta, ce modele a avut sau are acum în rândul colegilor dar şi modul în care se raportează la elevii pe care-i are în faţă, în fiecare zi, de-a lungul carierei.

Astfel, printre altele, profesorii au fost provocaţi să lucreze în echipă gândindu-se la ce ar înseamna să îşi desfăşoare activitatea într-o şcoală ideală, la ce fel de caractere ar dori să dezvolte în şcoala lor şi la ce  fel oameni ar dori să vadă ieşind de pe porţile colegiului. De asemenea, ei au hotărât cum poate contribui fiecare la conturarea unei astfel de atmosfere propice formării de oameni frumoşi notându-şi pe post-it-uri colorate care sunt lucrurile concrete pe care şi le propun să le facă încă din următoarea zi de activitate în relaţia cu colegii, cu elevii dar şi cu părinţii.

Pe de altă parte, facilitarea grafică ( http://www.nonformalii.ro/metode/facilitare-grafica), ca posibilă metodă modernă de predare dar şi  problema succesului şi a insuccesului şcolar au fost dezbătute pe durata a câteva ore, cu altă ocazie, punându-se în formă grafică următoarele elemente cheie: profesorul – modelator sau moderator, activitatea extraşcolară – mijloc de dezvoltare personală a elevului, dezvoltarea creativităţii elevului, trezirea interesului pentru lectură, monotonia la oră, disciplina în clasă dar şi dezvoltarea spiritului competitiv al elevilor. Toţi participanţii au dezbătut câte trei teme, în echipe diferite, pe parcursul a trei runde. La final au fost propuse planuri de acţiune pentru fiecare temă în parte. 

Moderatorii activităţilor au fost Alex Glod, Alexandra Ciliota şi Răzvan Olaru.

Alex Glod este Storyteller, creator al kit-ului de training Story Community şi autor al cărţilor Be Who? Be Me! şi How To Be AWESOME. Are 4 ani de experienţă în educaţia non-formală, folosind instrumente precum Group Deck Cards, metodele Art of Hosting – World Cafe, Open Space, Appreciative Inquiry, având ocazia de a le practica în România, precum şi în Germania, Polonia, Serbia, Austria şi Bulgaria. Este pasionat şi specializat în aplicarea Storytelling-ului în Marketing, Leadership, Educaţie Știinţifică, Persuasiune şi Parenting.

Alexandra Cilliota este Trainer, formată în cadrul programului ToT al Institutului Român de Training. Ea este responsabilă de comunitatea de practică de storytelling Stai Să-ţi Povestesc, unde formează profesionişti din business şi educaţie în Arta Povestirii.

Pe Alex şi pe Alexandra îi găsiţi aici:  http://stai-sa-ti-povestesc.com/ .

Răzvan Olaru (www.pregateste-te.ro) este trainer angajat într-o corporaţie din România, masterand al Universităţii din Bucureşti la programul Sănătate Ocupaţională şi Performanţa Resurselor Umane. Facilitator grafic şi preocupat de modul în care te poţi folosi de imagini vizuale pentru a transmite un mesaj (de la animaţie până la powerpoint-uri bine făcute), Răzvan este fost elev al Colegiului Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani, instituţie despre care-şi aduce aminte cu drag şi la care a revenit cu toată preţuirea, să ofere din experienţa lui profesorilor care lucrează acum aici.

Participanţii au fost încântaţi de elementul de noutate pe care l-a adus acest tip de formări în şcoală, de atmosfera relaxantă şi creativă care s-a conturat pe durata desfăşurării activităţilor dar şi de efectul pe care ele l-au avut asupra modului în care se comunică în instituţie atât între colegi cât şi când vine vorba de relaţiile profesor – elev, profesor – părinte, profesor – comunitate.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lansarea ultimului volum semnat Varujan Vosganian la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” Paşcani

Redacția

Alexandru Muraru: Materia educației despre Holocaust și experiența americană în acest domeniu, obiectivele vizitei în SUA (P)

Redacția

Rezoluție dedicată României în Congresul SUA: legislativul american a marcat oficial aniversarea de 25 de ani a Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite

Redacția
Încarcă...